середа, 27 травня 2009 09:07

Відеозапису дебошу Луценка немає - німецький суд

Відеозапису дебошу Луценка немає - німецький суд

Текст рішення Земельного суду Берліна у справі про публічне спростування газетою "Bild" інформації, що стосується сина міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександра був оприлюднений 26 травня, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з рішенням суду, інтернет-видання повинне опублікувати спростування, складене особисто Олександром Луценком, "без вставок і упущень, терміново і без грошового стягнення з позивача". При цьому судом чітко обумовлено, що слово "спростування" повинне бути виділене графічно, його розмір повинен відповідати розміру і шрифту назви статті "Дуже п"яний! Капітан "Люфтганзи" не узяв з собою міністра".

Втім, найцікавішою частиною судового рішення є примітка, в якій констатується, що відеозапису інциденту за участю Юрія і Олександра Луценків не існує.

"Було перевірено, чи існують відеозаписи інциденту. Було доведено, що на відповідній ділянці аеропорту, воротах С15, відеозйомка не проводилася. На цій ділянці існують тільки камери безпеки, встановлені біля дверей пожежного виходу, які ведуть запис тільки тоді, коли ці двері використовуються. Після переговорів з паном Дешем із служби безпеки аеропорту було встановлено, що відеозаписів інциденту не існує", - йдеться у документі.

Не дивлячись на те, що рішення суду вже є в розпорядженні не тільки українських журналістів, але і народних депутатів, в "Bild" заявили, що досі його не бачили.

"Я знаю, що вони (Юрій і Олександр Луценки) вимагали від нас спростування і його розміщення на сайті. Поки нам не надано ніякого листа з рішенням суду", - сказав прес-секретар "Bild" Тобіас Фреліх.

Як повідомлялось, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та його син Олександр Луценко мають намір надалі та неодноразово звертатися із судовим позовом до німецького видання "Bild" щодо публікації статті про інцидент між ними та поліцією в аеропорту Франкфурта.

За матеріалами: "Комерсант-Україна", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Відеозапису дебошу Луценка немає - німецький суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути