Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 19:17

Від вбивства Щербаня виграв Янукович та Ахметов, а Пшонка просто отримав вказівку - соратник Щербаня

Від вбивства Щербаня виграв Янукович та Ахметов, а Пшонка просто отримав вказівку - соратник Щербаня
Олег Соскін. Фото: soskin.info

Заява генерального прокурора Віктора Пшонки щодо причетності екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня - це політична розправа, бо Янукович хоче встановити диктатуру.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав економіст, громадський та політичний діяч Олег Соскін.

"Де був Пшонка в 95 та 96 роках? Пшонка взагалі не мав права цього говорити. Він би за сином дивився, а не звинувачував Тимошенко в чомусь. Тому, це голослівний висновок, який він не мав права говорити, не назвавши доказів. Він фактично висловив вирок без суду. Це взагалі не прийнятно. За такі речі людину треба відправляти у відставку", - розповів він.

Окрім того, на його думку Пшонка "отримав вказівку". "Янукович не дарма казав, що треба ініціативу проявляти, аби пальці в двері не закладали. Тому думаю, що Пшонка це з переляку сказав, бо боїться дуже Януковича. А на себе взяти таку відповідальність..він же фактично на карту поставив своє майбутнє. Після таких голослівних заяв, він не має права бути Генпрокурором, особливо, якщо це не підтвердиться", - додав Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче, аби в Раді розібралися із "видворенням" жінок-нардепів: "Таке треба присікати на корені"

"Це політична розправа, бо Янукович хоче встановити диктатуру, але йому це не вдасться. Хто найбільше виграв від вбивства Жені Щербаня. Виграв Янукович та Ахметов. Ні той, ні інший в той час не були відомі, і вони почали підніматися. Табачника треба запитати, бо багато знає, Марчука Євгена, Володимира Наконечного, Михайла Чечетова...а не Пшонку, бо він тоді ніким не був. До речі, в Кобзона варто запитати, бо Женя Щербань як раз тоді прилетів із Москви від нього. Тобто спочатку в них розпитати, а потім вже про Тимошенко можна говорити", - підкреслив політичний діяч.

"Вважаю, що результаті вбивства, сьогодні при владі знаходиться Янукович, Ахметов та інші. Бо ми тоді не чули, що у Жені були конфлікти із Тимошенко, вона тоді нікому відома не була, і Лазаренко тільки з'являвся. Женя ніколи не йшов на конфлікт із Лазаренком, а навпаки був в конструктивних стосунках", - резюмував Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР погрожує владі виборами, якщо зірветься підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Нагадаємо, генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко в п'ятницю 18 січня вручено повідомленні в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Євген Щербань - український бізнесмен, політик, народний депутат України 2-го скликання, був членом Виконкому Ліберальної партії України, коли Соскін очолював політичну силу.

Зараз ви читаєте новину «Від вбивства Щербаня виграв Янукович та Ахметов, а Пшонка просто отримав вказівку - соратник Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути