понеділок, 21 січня 2013 18:38

Опозиція хоче, аби в Раді розібралися із "видворенням" жінок-нардепів: "Таке треба присікати на корені"

Опозиція хоче, аби в Раді розібралися із "видворенням" жінок-нардепів: "Таке треба присікати на корені"
Сергій Сас. Фото: www.radiosvoboda.org

Верхвона Рада має присікти на корені порушення прав народних депутатів, бо інакше вони не зможуть захищати права простих громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Сас.

Коментуючи ситуації довкола Юлії Тимошенко та її соратниць, які підтримували її у харківській лікарні, він наголосив, що це питання обов'язково варто розглядати на засіданні Верховної Ради.

"Що стосується підтримки Юлії Володимирівни і народних депутатів, які хотіли до неї потрапити і не потрапили, то це питання треба розглянути на позачерговому засіданні Верховної Ради і розставити всі крапки над "і". Тим паче те, що щодо деяких народних депутатів було застосовано фізичне насилля, коли їх виносили з харківської лікарні так, що у кожної з них виникло з десяток синців в результатів "тісного" спілкування з представниками пенітенціарної системи. Та й ще невідомо з якими саме працівниками, бо вони були навіть без розпізнавальних знаків. Тому тут є питання, яке треба вирішувати у парламенті", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко спробує потрапити до матері ще сьогодні, після невдалої спроби в суботу

Перш за все, на думку нардепа, треба довести до суспільства інформацію про ті "брутальні порушення Конституції і законів України, які стосуються у цьому випадку прав засудженої Тимошенко та прав народних депутатів, передбачених законом про статус народного депутат України".

"Це варто було б з'ясувати для того, щоби в майбутньому, тим можновладцям, які дають відповідні команди і тим, які такі команди виконують, не кортіло б цим займатися. Такі речі треба припиняти на корені. Бо коли Верховна Рада сама себе не може захистити, народний депутат не може себе захистити, то як він може захищати громадян України?, - обурився Сас. - Як він може забезпечити, або сприймати забезпечення виконання конституційних прав і свобод громадян України. Це питання риторичне і навіть не може бути обговорене в контексті доцільності. Це є аксіомою. Треба, щоби закони виконувалися і права забезпечувалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче відправити у відставку генпрокурора

Парламентар додав: "Народні депутати зобов'язані забезпечувати права і втручатися, реагувати на порушення прав громадян. Це передбачено законом про статус депутата. А як народний депутат може захищати права інших громадян, якщо він не може забезпечити свої власні права, передбачені законом? Це абсурд. Якщо ми йдемо цим шляхом, то ми в найближчому майбутньому крок за кроком опинимося в тоталітарному режимі з усіма його наслідками, які відомі людству".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче, аби в Раді розібралися із "видворенням" жінок-нардепів: "Таке треба присікати на корені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути