понеділок, 21 січня 2013 14:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Заява Пшонки була зроблена несвоєчасно — Фесенко про причетність Тимошенко до вбивства

Заява Пшонки була зроблена несвоєчасно — Фесенко про причетність Тимошенко до вбивства
Фото: file.liga.net

Заяву генерального прокурора Віктора Пшонки, щодо підозри в причетності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня, можна розцінювати, як реалізацію владою тактичних цілей, ризикуючи стратегічними інтересами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Вирок може бути, і навіть про довічне ув'язнення, хоча на мій погляд, вирок про довічне ув'язнення Тимошенко — він прикриє продовження європейської інтеграції України. Цього просто не зрозуміють", - висловив думку політолог.

Фесенко переконаний, що така заява зроблено несвоєчасно. "Взагалі ця справа більше спрямована на те, аби Тимошенко дискредитувати перед Заходом, представити її як кримінальну злочинницю, але якщо в це не повірять, то довічне ув'язнення ускладнить ситуація. Зараз заява Пшонки, певною мірою, погіршить політичну атмосферу, особливо перед проведенням саміту Україна-ЄС. Ця заява була зроблена несвоєчасно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко розповів, що основна мета Кузьміна і Портнова — заарештувати його

Політолог запевнив, що у зв'язку із ситуацією навколо Тимошенко, стосунки України із міжнародним товариством вже можуть погіршуватись. "Тому, якщо і збирались робити таку заяву, то краще б це було зробити через місяць, тобто після саміту. Тоді б наслідки не були такі критичні. Хоча і зараз не думаю, що дійде до якогось ускладнення, але атмосфера буде погіршена", - додав експерт.

"Переконаний, що ця заява — це реакція на конфліктну ситуацію в Харкові, тобто це була тактика, а от коли виникли не розуміння і критичне реагування в міжнародному вимірі, тоді й зібрали прес-конференцію із представниками дипломатичного корпусу, аби пояснити ситуацію, але така вже ситуація склалась в Україні традиційна, коли заради реалізації тактичних цілей ризикують стратегічними інтересами", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом із звинуваченням Тимошенко, потрібно висувати звинувачення усім попереднім генпрокурорам — Сергій Руденко

Говорячи про перспективу довічного ув'язнення Тимошенко, він сказав: "Доля Тимошенко, в першу чергу, в політичному аспекті (а правовий контекст залежить від політики) буде вирішуватись в 2015 році. Якщо в 2015 році ситуація кардинально не зміниться, то тут справа не в тому які вироки виносяться, а в тому як вони будуть виконуватися".

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що замовлення вбивства Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко народного депутата Євгена Щербаня відбувалося на ґрунті бізнес-інтересів. У випадку визнання судом причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня їй загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Заява Пшонки була зроблена несвоєчасно — Фесенко про причетність Тимошенко до вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути