понеділок, 21 січня 2013 18:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Де ті факти були протягом такого довго періоду? - експерт про справу Тимошенко

Де ті факти були протягом такого довго періоду? - експерт про справу Тимошенко
Фото: ua.korrespondent.net

Ситуація навколо України не проста, особливо в світлі останніх подій - щодо справи проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, на Заході не буде однозначної позиції, тому там намагатимуться шукати баланс.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Довкола всієї цієї ситуації є одне питання. Вбивство сталося дуже давно. Вочевидь, що якісь ново виявлені обставин не мали місця, принаймні в тих заявах, які робить Генеральна прокуратура нічого нового (нових свідків, фактів) там не виявлено. Тоді виникає питання - де ті факти були протягом такого довго періоду?", - висловив думку Матвієнко.

Окрім того, відповідаючи на питання, чи буде Тимошенко засуджена довічно він сказав, що не знає. "Я тоді не уявляє двох речей: які ж нові обставини могли вплинути на висунення їй звинувачення і друге — мені важко спрогнозувати як будуть ставитись на Заході. Тобто які будуть вжиті заходи до України у зв'язку з такою поведінкою української влади", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР погрожує владі виборами, якщо зірветься підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Відповідаючи на питання, чи погіршаться відносини України із Заходом, він сказав: "Ми це побачимо 25 лютого, тобто у Заходу ситуація теж не проста".

"Фактично Захід втягнувся в "холодну війну" з Росією, і в цій "холодній війні" Україна являє собою ключову територію. Відтак Заходу сваритися із українською владою не зовсім вигідно, тому будуть шукати компромісні можливості. Побачимо ще, як зміниться ситуація в Німеччині після виборів в Бундестаг. Тобто ситуація навколо України не проста, точно там не буде однозначної позиції: або за білих, або за червоних. Захід буде шукати якийсь баланс", - резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігура керівника делегації в ПАРЄ не вплине на розгляд справи Тимошенко - експерт

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що замовлення вбивства Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко народного депутата Євгена Щербаня відбувалося на ґрунті бізнес-інтересів. У випадку визнання судом причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня їй загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Де ті факти були протягом такого довго періоду? - експерт про справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути