понеділок, 21 січня 2013 16:57

Фігура керівника делегації в ПАРЄ не вплине на розгляд справи Тимошенко - експерт

Фігура керівника делегації в ПАРЄ не вплине на розгляд справи Тимошенко - експерт
Фото: obozrevatel.com

Наявність конфліктної ситуації навколо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко — загострює й інші питання, пов'язані із цим, зокрема це викликало загострення ситуації довкола обрання керівника української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Треба розуміти, що склад делегації відображає структуру Верховної Ради, і фігура її керівника визначальним чином не вплине на те, як буде розглядатися справа Тимошенко в Верховній Раді", - висловив думку експерт.

Окрім того, він додав: "Простий приклад, Немиря, або Кожара останнім часом були набагато впливовішими фігурами формування контексту в розгляді цих питань, зокрема по Тимошенко, аніж формальна делегація України в ПАРЄ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все, на що ставиться тавро Ющенка - матиме негативне ставлення суспільства - експерт

За його словами, не варто було перебільшувати значення обрання керівника української делегації в ПАРЄ. "Тому я не перебільшував значення цих питань, але наявність конфліктної ситуації, загострення ситуації навколо Тимошенко — загострює й інші питання, пов'язані із цим, зокрема щодо української делегації в ПАРЄ", - додав політолог.

"Можна було зробити тихо і спокійно, але ж ми бачимо конфліктність ситуації останнім часом. Саме конфлікти навколо Тимошенко вони загострили ситуацію із формуванням української делегації в ПАРЄ, обранням керівника формального, оскільки всі розуміють, що Тимошенко буде далеко не останньою. Тому й була така загострена ситуація", - резюмував Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка розповів дипломатам про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

Нагадаємо, сьогодні головою української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи був обраний народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску, хоча й мали обрати в Києві, що й викликало хвилю невдоволення зі сторони опозиції.

14 січня, Верховна Рада України (ВРУ) сформувала новий склад української постійної делегації в ПАРЄ. До неї увійшли п'ять депутатів від Партії регіонів, троє — від "Батьківщини" і по одному — від "УДАРу", "Свободи", позафракційних депутатів і комуністів.

Зараз ви читаєте новину «Фігура керівника делегації в ПАРЄ не вплине на розгляд справи Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути