вівторок, 06 жовтня 2020 09:47

Виборів на окупованому Донбасі не буде - Зеленський

Виборів на окупованому Донбасі не буде - Зеленський
Президент сказав, що незадоволений форматом "Мінська". Фото: Reuters

Вибори в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей відбутися не можуть. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Politico Europe.

"Я казав і президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем), і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

"Ми не знаємо, що відбуватиметься, якщо не буде (контрольованого Україною. – Gazeta.ua) кордону між Україною та Росією. Кордон України має контролювати саме українська влада. По-іншому не може бути. Суспільний вибух у нас в Україні, той чи інший пункт – це просто фізично неможливо.

В одному з "мінських" пунктів є виведення всіх незаконних військових формувань з території. Як їх будуть виводити, куди вони повинні вийти. Потім – передання нам контролю над кордоном. І тоді ми знатимемо, що нічого іншого не відбувається, що там не перебувають якісь інші мілітаризовані формування й вони не повертаються", - сказав Зеленський.

"Коли розпочалася війна, була необхідність, було підписано "Мінськ". Я особисто незадоволений тим форматом "Мінська" й послідовністю та формулюванням деяких пунктів, які було підписано. Я особисто повністю незадоволений саме складом цього формату", - заявив президент.

На Донбасі минулої доби зафіксовано порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Виборів на окупованому Донбасі не буде - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути