пʼятниця, 15 травня 2020 04:17

Вибори - після закриття кордону. ОРДЛО - без статусу в Конституції. Про що було перше засідання ТКГ в оновленій делегації

Вибори - після закриття кордону. ОРДЛО - без статусу в Конституції. Про що було перше засідання ТКГ в оновленій делегації
Пройшло чергове засідання ТКГ. Фото: Прямий

Тристороння контактна група провела чергове засідання в режимі відеоконференції. Україну на засіданні представляла оновлена ​​делегація.

Україна відзначила важливість виконання домовленостей лідерів "нормандської четвірки", досягнутих під час саміту в Парижі. Також ішлося про необхідність виконання безпеки вимог, зокрема щодо дотримання встановленого режиму тиші, повідомляє сайт глави української держави.

Україна підтримала СММ ОБСЄ і наполягла на безумовному і безперешкодному доступі спостерігачів на всій території країни в межах міжнародно визнаних кордонів, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

У гуманітарній групі продовжено роботу з формування списків для наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб та списків зниклих безвісти. Українська сторона наполягла на взаємному звільненні утримуваних осіб у форматі "всіх на всіх". Крім того, Україна наполягла на забезпеченні доступу до утримуваних осіб на тимчасово окупованих територіях України.

Також наголошено на необхідності відкриття нових КПВВ на лінії розмежування, враховуючи насамперед гуманітарні критерії. Так, згідно з повідомленням, КПВВ в Золотому облаштовано і готове до роботи будь-якого часу.

Українська сторона наголосила, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися відповідно до Конституції й законодавства України. Представники України вчергове виключили можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції.

Також обговорювалося питання відновлення в окремих районах Донецької та Луганської областей України оподаткування та системи розрахунків у рамках українського правового поля. Також українська сторона наголосила на необхідності здійснення спільно з міжнародними партнерами верифікації майна України, що перебуває на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували російські "ігри за спиною" в Берліні

Раніше Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Вибори - після закриття кордону. ОРДЛО - без статусу в Конституції. Про що було перше засідання ТКГ в оновленій делегації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути