четвер, 14 травня 2020 13:01

У Зеленського прокоментували російські "ігри за спиною" в Берліні

У Зеленського прокоментували російські "ігри за спиною" в Берліні
В Україні знали про переговори Козака в Берліні. Фото: pixabay.com

Україна знала про переговори заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака в Берліні щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише РБК-Україна.

За словами дипломата, Козака запрошували на переговори в Берлін через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод, а також у зв'язку з активним підходом до переговорів української сторони, яка, зокрема, запропонувала підвищити рівень представництва ТКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повторює помилку попередника. Мінські угоди треба скасовувати

"Справа зрушить з місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії. Тому й знадобилася берлінська зустріч. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега міністр Маас зміг після моєї з ним розмови залучити до переговорів у "нормандському форматі" голову МЗС Росії Лаврова", – наголосив Кулеба.

Він підкреслив, що Україна заздалегідь знала про візит Козака і знатиме про те, як він минув.

"У нас із партнерами діє правило: ми нічого не вирішуємо за спиною одне одного. Тому про жодні ігри за нашою спиною не йдеться", – зазначив Кулеба.

Раніше стало відомо, що заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак здійснив одноденний візит до Берліна. Як пишуть російські ЗМІ, візит головного кремлівського куратора українського напряму був пов'язаний із врегулюванням ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували російські "ігри за спиною" в Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути