Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2020 11:22

Вибори і коронавірус: на Одещині не змогли утворити ДВК в лікарнях

Вибори і коронавірус: на Одещині не змогли утворити ДВК в лікарнях
На роботі у комісіях, на дільницях треба бути одягнутим у маску. Фото: ukrinform.ua

В Одеській області в місті Ізмаїл не змогли утворити дільничні виборчі комісії на спецдільницях у лікарнях, де перебувають пацієнти з коронавірусом. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

Міська територіальна виборча комісія не змогла утворити ДВК на 2 дільницях - у лікарні Одеської облради та в районній лікарні, які перепрофілювали для розміщення та лікування пацієнтів, хворих на Covid-19.

Місцеві організації партій не подали кандидатури до ДВК. ТВК також не змогла знайти кандидатури, щоб утворити комісії хоча б у мінімальному складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: яка ситуація після вихідних

"Хворі на Covid-19, які знаходяться у стаціонарних закладах, обмежені у своїх правах згідно з законодавством про введення карантинних обмежень, тому проводити вибори на цих дільницях, піддаючи ризику зараження членів комісії недоцільно", - йдеться у зверненні ТВК до Центральної виборчої комісії.

ТВК послалася на постанову Кабінету міністрів про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів.

В "Опорі" кажуть, що на спеціальних дільницях можуть встановлюватися додаткові протиепідемічні заходи.

До роботи на дільницях, утворених у закладах охорони здоров'я та в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам комісії, спостерігачам, поліцейським, іншим особам, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщеннях комісії, для голосування, рекомендується не пізніше ніж за 72 год. до дня виборів пройти тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції. За умови отримання негативного результату - брати участь у роботі комісії.

При цьому треба бути одягненими у захисну маску (респіратор без клапану видиху) або захисний щиток.

24 вересня завершилося подання документів на реєстрацію кандидатів на місцевих виборах. Вони відбудуться 25 жовтня. До 9 жовтня мали утворити дільничні виборчі комісії.

Зараз ви читаєте новину «Вибори і коронавірус: на Одещині не змогли утворити ДВК в лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути