вівторок, 05 вересня 2023 20:40

Ви бачили їх на білбордах і в телевізорі: ПРІЗВИЩА нардепів, які закрили декларації

Центр протидії корупції повідомив про народних депутатів, хто виявився проти відкритих декларацій, утримався або не голосував.

Про це активісти повідомили у вівторок. Показали фото таких нардепів.

"Хто з депутатів протягнув правку про закриті декларації ще на рік", – пишуть.

Проти відкритих декларацій лише двоє: "слуга народу" Дмитро Микиша та вже позафракційний кум керівника Офісу президента Андрія Єрмака Микола Тищенко.

Утримались – 29, зокрема, "слуга" Данило Гетманцев, члени групи "Довіра" Андрій Іванчук і Геннадій Вацак та Олександр Герега із "Партія "За Майбутнє".

Не голосували – 87, зокрема Олександр Дубінський, Дмитро Разумков, Антон Яценко, Сергій Власенко, Олександр Куницький, Дмитро Наталуха, Сергій Льовочкін, Григорій Мамка, Григорій Суркіс.

Автор: Facebook.com/antac.ua
  Центр протидії корупції опублікував обличчя нардепів
Центр протидії корупції опублікував обличчя нардепів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українцям не потрібно бачити, скільки накрали під час війни" – активісти терміново звернулися до Зеленського

Ще 87 депутатів були відсутні.

"Тобто мали важливіші справи, ніж голосування за відновлення декларування", – пише ЦПК.

Проти відкриття декларацій голосували кілька фігурантів справ Національного антикорупційного бюро. Зокрема, депутати Сергій Кузьміних та Олександр Юрченко, яких підозрюють у хабарництві.

Більше того, не підтримали відкриття декларацій депутати, яких НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачували в брехні в деклараціях: Михайло Волинець, Юрій Камельчук, Анна Колісник і Маргарита Шол.

Депутатка від "слуг" Людмила Марченко, яку викрили на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", була відсутня.

"Як бачите, у багатьох з них був прямий інтерес не показувати власні статки. Сподіваємось, виборці запам'ятають ці обличчя і більше ніколи не голосуватимуть за цих негідників", – пише Центр протидії корупції.

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за відновлення е-декларування посадовцями. Водночас реєстри декларації нардепи залишили закритими – правка не набрала необхідної кількості голосів.

На початку повномасшабної війни парламент призупинив обов'язкове декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про статки вже після скасування воєнного стану.

Національне агентство з питань запобігання корупції залишило можливість для добровільного подання декларації.

У лютому Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Ви бачили їх на білбордах і в телевізорі: ПРІЗВИЩА нардепів, які закрили декларації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути