четвер, 22 листопада 2012 21:19

Ветерани Помаранчевої революції читали на Майдані вірші Шевченка й критикували Ющенка
9

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

"Незлим тихим словом" згадували колишнього Президента України Віктора Ющенка ветерани Помаранчевої революції 22 листопада в Києві, декламуючи осучаснені вірші Тараса Шевченка.

На Майдані Незалежності сьогодні, на День Свободи, зібралося приблизно 20-30 активістів із помаранчевою символікою.

"Щороку ми, активісти Майдану, з 9 ранку виходимо сюди, на Майдан Незалежності, – говорить Gazeta.ua 41-річний киянин Дмитро Чезако. – Це ніяка не акція. Ми просто приходимо, зустрічаємося, згадуємо наш Майдан, який був у 2004 році й нам не соромно за це. Це не піар чи якась рекламна кампанія. Увесь цей піар буде сьогодні тут із 18.00".

Активісти ходили Майданом із національними прапорами та стягами революції, вигукували перехожим "Слава Україні!", а також декламували перероблені на свій лад вірші великого Кобзаря.

"У 2004 році я після виборів, будучи членом комісії, прийшов додому, переодягнувся і пішов сюди на Майдан. Йду переходом і думаю, може, хоч людей 200 буде. Виходжу, а тут повний Майдан. Знаєте, мені тоді навіть сльози накотилися на очі", – розповів Дмитро.

А потім додав: "Не наша провина в тому, що зрадив Ющенко. Бо він спочатку тут плакав, просячи, щоб ми не розходилися й стояли тут за Україну. А потім біля сцени, коли ледь втримували натовп, який хотів його обійняти чи хоча б доторкнутися до нього. Я бачив, що вже тоді Ющенко у машину сідав, і вже тоді він дивився зверхньо на цих людей. Для нього було поняття, що всі ми маленькі українці, а він такий великий, такий гарний. Чи, скажімо, чого його охорона побила бабу Параску, яка тоді ночувала в Стрітенській каплиці на Львівській площі?.."

Зараз ви читаєте новину «Ветерани Помаранчевої революції читали на Майдані вірші Шевченка й критикували Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути