субота, 10 березня 2018 08:12

Верховна Рада для прем'єрства Азарова узаконила "тушок"

Вісім років тому, 10 березня 2010-го, парламент ухвалив закон "Про регламент Верховної Ради", який дозволив формувати коаліцію з фракцій та окремих депутатів - за допомогою так званих "тушок".

Віктор Ющенко просив свого наступника Віктора Януковича накласти вето на зміни до закону "Про регламент ВР". Але Янукович підписав зміни того ж дня.

Наступного дня - 11 березня - із фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина та депутатів-перебіжчиків була створена коаліція "Стабільність та реформи". До нової більшості в парламенті увійшли 235 депутатів.

Автор: АFP
  Голосування за створення нової коаліції. 11 березня 2010 року
Голосування за створення нової коаліції. 11 березня 2010 року

Вони звільнили Юлію Тимошенко з прем'єрської посади. На її місце призначили представника Партії регіонів Миколу Азарова. Також 240 голосами затвердили склад Кабміну.

Автор: LB.ua
 

Першим віце-прем'єром у новому уряді став "регіонал" Андрій Клюєв, віце-прем'єром з гуманітарних питань – Володимир Семиноженко, віце-прем'єром із Євро-2012 – Борис Колесніков, із силових питань – Володимир Сівкович, віце-прем'єром із питань АПК – Віктор Слаута, віце-прем'єром з економічних питань – Сергій Тігіпко та віце-прем'єром з питань регіональної політики Віктор Тихонов.

"Блок Юлії Тимошенко" оголосив про перехід в опозицію та про формування опозиційного уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович осоромився - Порошенка назвав Тимошенко

7 лютого 2010-го Віктор Янукович переміг у виборах президента України. У другому турі він випередив Юлію Тимошенко з відривом у 3,48%.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада для прем'єрства Азарова узаконила "тушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути