четвер, 17 лютого 2011 18:08

Верховна Рада спростила будівельну бюрократію

Верховна Рада спростила будівельну бюрократію

Депутати вшестеро скоротили кількість дозволів для початку будівництва, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Партія регіонів запевняє, що закон "Про регулювання містобудівної діяльності" покращить будівельний клімат в країні.

Експерти з Адміністрації президента зробили у законопроекті кілька правок, розповів представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко: "Поправки президента стосується лише частини закону, де йдеться про права громадян та територіальних громад впливати на процес забудови. У законі мають бути представлені процедури щодо громадського обговорення та наявності експертиз, які пов'язані зі здоров'ям людей. При цьому треба врегулювати, щоб не було затягувань або корупційних схем. Пропонувалося формувати норми закону ще жорсткіше. Обрали такий варіант, щоб і забудовники не затримувалися у часі, коли мають наміри розпочати будівництво, і люди не страждали".

Нардеп нагадав, що наметові містечка проти будівництв стоять у багатьох містах: "Люди там практично безпорадні, коли намагаються на щось вплинути. Цей закон має це усунути".

В той же час, "регіонал" Володимир Макеєнко визнав, що законопроект має недоліки. З його слів можна зробити висновок, що законопроект не до кінця вирішує протиріччя між забудовниками та громадянами: "Будь-який будівельний майданчик має бути найбільш конкурентноздатним, - сказав він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Потрібен попит на квартири чи офіси. Тому будувати треба у привабливих місцях. Такі місця вже частково забудовані. Тому потрібен компроміс між громадянами та власниками будмайданчиків. Але попри недоліки законопроекту, його треба приймати, бо ми повинні розвивати економіку та відновлювати будівництво. Будівельна галузь - паровоз всієї економіки. Це цемент, арматура, робочі руки, ремонти та меблі".

За його словами, законопроект зменшує кількість дозволів, які треба отримати перед початком будівництва: "В рази зменшує. Зараз їх близько 90, а буде 15".

Як відомо, сьогодні Верховна Рада в цілому прийняла закон "Про регулювання містобудівної діяльності" №7418. "За" проголосували 269 депутатів. Від Адміністрації президента надійшло 11 пропозицій. Законопроект про скорочення дозвільних процедур у будівництві Кабмін зареєстрував у парламенті у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада спростила будівельну бюрократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути