субота, 12 вересня 2020 15:17

Венедіктова прикрила Зеленського і Єрмака в справі про затримання вагнерівців

Венедіктова прикрила Зеленського і Єрмака в справі про затримання вагнерівців
Венедиктова вдає що нічого не чула про зрив операції спецслужб. ото ДБР

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що у справі про переговори із білоруською стороною щодо бойовиків "ПВК Вагнера" українські прокурори діяли чітко, дотримуючись законодавства.

"Ми, звичайно, відправило клопотання про видачу ("вагнерівців" – ред.), ми направили підозру, що це – злочинці, які воювали проти України. Чи ми сподівалися, чи ні, що білоруська сторона їх видасть, – ми маємо це робити, і ми відпрацювали на 100 відсотків. У мене була розмова з генеральним прокурором Білорусі щодо цього, я проговорила кваліфікацію статті, яку ми інкримінуємо, чи є якісь запобіжники, це стосувалося "терористичної організації", запобіжників не було. І в принципі, ми були в переговорному процесі, але сталося, як сталося", – сказала Венедіктова в інтерв'ю програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Венедіктова додала: "Коли події стали розвиватися, стало зрозуміло, що це випадок, коли Україну намагаються втягнути в міжнародну політику, і це може стати негативним прикладом. Ми були обережні і ми чітко діяли в межах закону".

Генпрокурор на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація від ексголови Офісу президента України Андрія Богдана у його недавньому інтерв'ю Дмитру Гордону, що зрив операції із затримання "вагнерівців" відбувся після телефонного дзвінка з "найближчого оточення" Володимира Зеленського, заявила: "Мені особисто невідомо, що така спецоперація готувалася".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генрокурор Венедиктова не довіряє США в справі Деркача й хоче власних висновків

В оприлюдненому 9 вересня інтерв'ю ексголова Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що операцію операцію українських спецслужб із затримання "вагнерівців" зруйнував один телефонний дзвінок з "оточення Зеленського".

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова прикрила Зеленського і Єрмака в справі про затримання вагнерівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути