пʼятниця, 20 лютого 2015 11:31

Великобританія може передумати щодо озброєння України - глава британського МЗС

Великобританія може передумати щодо озброєння України - глава британського МЗС
Фото: ursa-tm.ru

Великобританія, яка зайняла в міжнародних переговорах щодо врегулювання конфлікту в Україні відносно пасивну позицію, поки не вважає корисним надавати Україні летальну оборонну зброю. Однак така позиція може змінитися, зазначає глава британського МЗС Філіп Хаммонд.

За словами дипломата, Великобританія вважає, як і переважна більшість інших держав, що конфлікт в Україні може бути дозволений тільки лише політичним шляхом. На думку Хаммонда, "прийнятного військового рішення немає", повідомляє Радіо Свобода. Однак, за словами міністра, Лондон "залишає за собою право і можливість переглянути таку позицію".

Одночасно він звертає увагу на те, що РФ і її президент Володимир Путін поводяться з кожним днем ​​все агресивніше, причому не тільки в Україні, але й в інших місцях, "відчуваючи готовність НАТО до оборони". Чиновник висловив надію, що Москва досить добре усвідомлює різницю між балтійськими державами-членами Альянсу і ЄС, і Україною, яка не входить в ці об'єднання.

"Важливо при кожній можливості твердо нагадувати Кремлю, що навколо країн НАТО, захищених гарантією колективної безпеки за статтею 5 Вашингтонського договору про створення НАТО, існує "червона лінія", - підкреслив він.

Раніше глава міноборони Британії Майкл Фаллон заявив, що Росія представляє "реальну і безпосередню загрозу" для Естонії, Латвії та Литви, і що НАТО все-таки готується дати відсіч можливому її нападу на ці три держави. Міністр зазначив, що його "непокоять плани Путіна" і те, як той "відчуває НАТО".

Зараз ви читаєте новину «Великобританія може передумати щодо озброєння України - глава британського МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути