пʼятниця, 21 січня 2022 21:48

"Велике будівництво Зеленського - це велике крадівництво" - редактор "Наші гроші"

"Велике будівництво Зеленського - це велике крадівництво" - редактор "Наші гроші"
Програму оплачують із кишень українців. Фото: president.gov.ua

Заяви влади, що одна вкладена гривня в дороги у рамках програми "Велике будівництво" поверне економіці п'ять, не відповідають дійсності.

Про це розповів журналіст, редактор "Наші гроші" Юрій Ніколов на ZN.UA.

"Де п'ять гривень? Національний банк перевірив і сказав: тут 96 копійок з гривні лишається. Тобто чотири копійки взагалі десь зникають.

Зеленський казав, що "Велике будівництво" принесе нам 200 тисяч робочих місць. Це брехня. Укравтодор так і написав: 20 тисяч. Зеленський або нулик домалював в голові, або спеціально придумав, щоб всіх нас обманувати", - каже Ніколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" наперед почали вітати Зеленського з днем народження - білбордами

Зі слів журналіста, гроші із державного бюджету, які йдуть на "Велике будівництво", майже наполовину зникають поза межами України.

"Так само в тіньовий оборот ідуть гроші від іноземної техніки. Великі будівельники купують не вітчизняні вантажівки, а імпортні. Купують не вітчизняні асфальтоукладники, а завозять з Туреччини. Економлять за наш рахунок.

Уявіть, що дорога ремонтується за мільярд гривень. На зарплати пішло 3%, роботу машин - 15%, а 80% - на будівельні матеріали, 50% з яких - асфальт. Який здебільшого складається із імпортного бітуму. За нього гроші теж виїжджають з України.

Тому "Велике будівництво" Зеленського, яке майже наполовину складається з великого крадівництва, принесло Україні тільки шикарну картину для президента, яку він використає в рекламній кампанії на виборах. А нам - велике розчарування і збитки в бюджеті", - розповів редактор "Наші гроші".

Програму президента "Велике будівництво" оголосили у березні 2020 року. Її координує в Офісі президента заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Україна втратила на програмі 55 млрд грн, порахували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «"Велике будівництво Зеленського - це велике крадівництво" - редактор "Наші гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути