Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 21:48

На конференцію Зеленського в Гуті вбухали понад 6 млн грн

На організацію конференції послів України, яку організували у державній резиденції "Синьогора" після скандалу зі святкуванням там дня народження керівника Офісу президента Андрія Єрмака, витратили щонайменше 6,1 млн грн.

Про це повідомляє портал DoZorro

Закупівлі здійснювали Міністерство закордонних справ, Державне управління справами і парк "Синьогора", у якому проходив перший день заходу.

Підряди отримали "Резиденція "Синьогора" (1,1 млн), "Фірма "Надія" (2,25 млн) і "Гарант-Сервіс" (1,47 млн).

Окремо на частину конференції в селі Гута ще понад 1 млн витратило ДУС.

Найбільше коштів пішло на: техніку, зокрема мультимедійну і кліматичну - понад 445 тис; оформлення локації (облаштування сцени, підлоги, тент, різні конструкції) - понад 416 тис.

 

Також для заходу ДУС закупило кейтерингові послуги, тематичне оформлення, меблі і відеозйомку.

Послуги з перевезення учасників конференції оплатив сам парк "Синьогора" - ще майже 100 тис. Послуги замовили в ФОП двома договорами.

Так само по декілька договорів отримали і підрядники ДУС: чотири - на забезпечення звукової апаратури і 10 - на облаштування локації (сцена, металеві і дерев'яні конструкції).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - брехун. Його другий термін поховають - Шабунін

"Це схоже на ухилення від проведення спрощених закупівель. Замовник розбиває послуги на договори до 50 тисяч, щоб їх можна було укласти поза Prozorro. Для цього підбирають різні коди CPV і прописують різні назви. Досить важко довести, що це порушення. Держаудитслужба зазвичай навіть не береться перевіряти такі випадки", - каже фахівець із публічних закупівель Ярослав Пилипенко.

Конференція відбулася 21-22 грудня. Захід відкрив президент Володимир Зеленський. Зеленський заявив, що готував конференцію наприкінці листопада, коли скористався гвинтокрилами ДСНС, щоб дістатися Гути. У резиденцію літав разом з Єрмаком, у якого тоді був день народження.

Торік у листопаді журналіст Михайло Ткач опублікував сюжет про святкування дня народження Єрмака в "Синьогорі".

В ОП відреагували через дві години після публікації. Заявили, що президент користується резиденцією і гвинтокрилами згідно з протоколами.

На пресконференції Зеленський підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС і літав з Єрмаком.

Коли Єрмак гуляв день народження у держрезиденції, в Івано-Франківську область прилітав бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «На конференцію Зеленського в Гуті вбухали понад 6 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути