понеділок, 05 вересня 2022 23:45

"Велика сімка" відреагувала на законопроєкт скандального "слуги"

"Велика сімка" відреагувала на законопроєкт скандального "слуги"
Андрій Клочко – фігурант журналістських розслідувань. Фото: bihus.info

Посли держав "Великої сімки" занепокоєні законопроєктом №7654 народного депутата від "Слуга народу" Андрія Клочка, який "створює правові ризики і невизначеність" відбору директора Національного антикорупційного бюро.

Заяву посли оупблікували у Twitter в понеділок ввечері.

"Посли G7 як давні прибічники боротьби з корупцією стурбовані законопроєктом №7654, за яким ми уважно слідкуємо: він створює правові ризики та невизначеність навколо процедур відбору керівництва ключових антикорупційних інституцій України", – заявили.

5 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який очолює Клочко, підтримав законопроєкт №7654 за основу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: "слуги народу" і колишні з ОПЗЖ шикують

"Слуги" на комітеті "запхали" в проєкт норму, якою "вбивають" вимогу щодо політичної незалежності майбутнього директора НАБУ, повідомляв голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

Влада атакує незалежні НАБУ і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Ціль таких атак – бажання убезпечити від покарання за корупційні злочини, заявив Шабунін.

Раніше низка громадських організацій заявили, що Андрій Клочко намагається зірвати конкурс на призначення директора НАБУ.

Торік журналісти повідомляли, що 70-річна матір Клочка впродовж двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок та авто. Нардеп заявив, що матері допомагає "забезпечена" сестра. Однак журналісти з'ясували, що жінка немає жодного бізнесу й статків для такого придбання.

Також ЗМІ повідомляли, що "слуга" щомісяця отримує від держави 20 тис. грн компенсації на оренду житла в Києві. При цьому нардеп із дружиною є мільйонерами. "Слуга" купив під новий рік Volvo. Також у родини нардепа з'явився позашляховик Lexus.

28 липня колишнього детектива НАБУ Олександра Клименка призначили керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Клименко переміг на конкурсі, який затягували. Конкурс тривав з січня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" відреагувала на законопроєкт скандального "слуги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути