Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2022 16:30

"Ганьби буде більше, ніж під час конкурсу на керівника САП" – активісти звинуватили "слуг" та Офіс президента

"Ганьби буде більше, ніж під час конкурсу на керівника САП" – активісти звинуватили "слуг" та Офіс президента
На НАБУ і САП відбувається атака, щоб убезпечити "своїх" від покарання за корупційні злочини, заявив Віталій Шабунін. Фото: president.gov.ua

Конкурс з обрання директора Національного антикорупційного бюро хочуть зірвати.

Народні депутати від "Слуга народу" провели через комітет законопроєкт №7654, яким зриватимуть конкурс. Про це заявив голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

Голосування у Верховній Раді відбудеться, скоріше за все, завтра, повідомив.

Зі слів Шабуніна, "слуги" на комітеті "запхали" в проєкт норму, якою "вбивають" вимогу щодо політичної незалежності майбутнього директора НАБУ.

"Діючий закон прямо забороняє подаватися кандидатам, які останні два роки працювали в керівних органах партії та/або були з нею в договірних відносинах. Тепер депутати це обмеження скасовують (достатньо припинити таку діяльність прямо перед поданням на конкурс)", – пояснив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: "слуги народу" і колишні з ОПЗЖ шикують

Також Шабунін заявив, що Офіс президента "пхатиме" кандидатуру на посаду директора НАБУ.

"Ганьби буде більше, ніж під час конкурсу на керівника САП", – написав голова ЦПК.

Конкурс на директора НАБУ був однією з вимог для початку переговорів про вступ України в ЄС, нагадав активіст.

Влада атакує незалежні НАБУ і САП, заявив Шабунін. "Ціллю таких атак може бути лише одне – бажання убезпечити своїх від покарання за корупційні злочини", – пише.

"Наприклад, голова комітету ВРУ (і він же головний автор законопроєкту) – Андрій Клочко – сам є фігурантом справи НАБУ. 70-річна матір цього "слуги народу за час його депутатства придбала нерухомості на 14,5 млн грн і автомобіль Tesla", – нагадав Шабунін.

28 липня колишнього детектива НАБУ Олександра Клименка призначили керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Клименко переміг на конкурсі, який затягували. Конкурс тривав з січня минулого року.

Раніше низка громадських організацій заявили, що народний депутат від "Слуга народу" Андрій Клочко намагається зірвати конкурс на призначення директора НАБУ.

Торік журналісти повідомляли, що 70-річна матір Клочка впродовж двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок та авто. Нардеп заявив, що матері допомагає "забезпечена" сестра. Однак журналісти з'ясували, що жінка немає жодного бізнесу й статків для такого придбання.

Також ЗМІ повідомляли, що "слуга" щомісяця отримує від держави 20 тис. грн компенсації на оренду житла в Києві. При цьому нардеп із дружиною є мільйонерами. "Слуга" купив під новий рік Volvo. Також у родини нардепа з'явився позашляховик Lexus.

28 липня колишнього детектива НАБУ Олександра Клименка призначили керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Клименко переміг на конкурсі, який затягували. Конкурс тривав з січня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «"Ганьби буде більше, ніж під час конкурсу на керівника САП" – активісти звинуватили "слуг" та Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути