Ексклюзиви
неділя, 27 січня 2019 18:55

Велика приватизація в Україні почнеться тільки після зміни влади в країні

Велика приватизація в Україні почнеться тільки після зміни влади в країні
Глава партии "Основа" Андрей Николаенко считает, что государство – неэффективный игрок на банковском рынке. И поэтому столь высокая доля государства в банковском секторе – недопустима и не нужна Украине. Фото - пресс-служба

До держбюджету України на 2019 рік закладено нереальні доходи від приватизації. Урядовий план з приватизації державного майна знову буде зірваний.

Про це заявив глава партії "Основа" Андрій Ніколаєнко в ефірі каналу ObozTV.

"Я не вірю в ефективну приватизацію в Україні в 2019 році. До появи повноцінної влади велика приватизація не відбудеться. Починаючи з 2015 року, в Україні ще жодного разу не був виконаний план. Наприклад, в минулому році до держбюджету від приватизації надійшло близько 300 мільйонів гривень при плані в 19 мільярдів. І в 2019 році знову заклали нереальні доходи від приватизації - нинішній план буде завалений. І знову почнемо латати дірки в бюджеті за рахунок запозичення коштів. Нинішня модель економіки в Україні - неефективна, вона не працює", - зазначив Андрій Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для відкриття прозорого земельного ринку необхідно спочатку відновити довіру до влади - Ніколаєнко

Політик допускає повторну приватизацію тих держпідприємств, які незаконно виявляться у власності чиновників і наближених до них осіб.

"Якщо нинішня влада встигне прибрати до рук такі підприємства як Одеський припортовий завод або Центренерго, я впевнений, що наступна влада підніме це питання. І відбудеться не тільки повторна приватизація цих об'єктів за цією ціною, а ще й когось необхідно буде посадити в тюрму. Не можна більше грабувати український народ", - попередив глава партії "Основа".

Коментуючи заяви деяких українських чиновників про нібито готовність IFC інвестувати в капітал Укргазбанку, Андрій Ніколаєнко висловив свою позицію щодо приватизації в банківському секторі. Він вважає, що держава - неефективний гравець на банківському ринку. І тому така висока частка держави в банківському секторі - неприпустима і не потрібна Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішну Україну можуть створити тільки самі українці - Ніколаєнко

"Банки потрібно приватизувати. Але буде погано, якщо їх почнуть купувати знову олігархи. В Україні потрібно шукати такі моделі, як входження Міжнародної фінансової корпорації в капітал українських банків і інші подібні варіанти. Можливо, варто було б передбачити часткову участь вітчизняного середнього бізнесу. У будь-якому випадку оздоровлювати банківську систему необхідн ", - підсумував Андрій Ніколаєнко.

Доктрина збалансованого розвитку "Україна 2030", розроблена фахівцями разом з політичною партією "Основа", пропонує інвестиційну модель, яка дозволить Україні через 10-12 років увійти в топ-30 успішних світових економік. Ці цілі сформульовані в Програмі стрімкого розвитку і підкріплені результатами досліджень і розрахунків. У підготовці брали участь вчені п'яти провідних університетів України за підтримки об'єднання "Українська Бізнес Ініціатива". Документ передбачає реалізацію комплексу заходів, які дозволять досягти економічного зростання на рівні не менше 10-15% в рік, щоб до 2030 року український ВВП склав $ 710-750 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Велика приватизація в Україні почнеться тільки після зміни влади в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути