середа, 13 червня 2012 22:17

"Важко захищати те, чого нема..." - Гриценко про честь і гідність Литвина

"Важко захищати те, чого нема..." - Гриценко про честь і гідність Литвина
На думку Гриценка, суддя прогнозовано відхилила його клопотання викликати до суду Литвина. Фото зі сторінки Гриценка в Facebook.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що спікер Верховної Ради Володимир Литвин не прийшов на суд, тому що йому нема чого захищати.

Про це Гриценко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

"Захищати свою честь і гідність Литвин до суду не прийшов. Ні з орденами, ні без..., - пише Гриценко. - Замість себе надіслав представника: молодий юнак, симпатичний, енергійний, тимчасово не працює. Литвин не прийшов до суду не тому, що зайнятий якимись державними справами, чи іншими корупційними, лобістськими законопроектами. Він не прийшов сьогодні й не збирається приходити на жодне із наступних засідань. Про це Литвин заявив суду через представника. Без пояснення причин. Моя версія: важко захищати те, чого насправді нема..."

На думку Гриценка, суддя прогнозовано відхилила його клопотання викликати до суду Литвина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин подав на Гриценка до суду, але на засідання приходити не захотів

"Відхилила вона й інші мої клопотання – запросити в якості свідків прем'єра Азарова, міністрів Порошенка, Лавриновича, Колобова і Бойка, а також голову Нацбанку Арбузова. Нехай би пояснили суду, чому вони теж, як і я, не підтримують отой корупційний лобістський законопроект 10034, який Литвин проштовхує через Раду. Нехай би вони теж переконали суд, що в разі схвалення цей закон відкриє шлюз новим корупційним схемам і неконтрольованому розпродажу стратегічних оборонних підприємств. Суддя вирішила, що таких свідків запрошувати до суду вона не буде", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

Він також додав, що два його клопотання суддя таки підтримала.

"Перше: суд буде відкритим для преси, журналісти здійснюватимуть аудіо- і відеозапис (хоча проти цього виступив Литвин). Друге: суд долучить до справи стенограми моїх виступів на засіданнях Погоджувальної ради і з трибуни ВР, у яких я попереджав Литвина про лобістський, корупційний характер законопроекту, звертав його увагу на порушення цілої купи законів і кодексів. Наступне засідання суду (розгляд по суті) заплановане на 12 липня о 9:30", - повідомив Гриценко.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин подав до суду на лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка та "Українську правду". Голова ВР вважає, що у своєму блозі на УП Гриценко завдав шкоди його честі, гідності та діловій репутації.

Зараз ви читаєте новину «"Важко захищати те, чого нема..." - Гриценко про честь і гідність Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути