пʼятниця, 25 травня 2012 16:19

Директор Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв делегацію "Громадянської позиції"

Директор Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв делегацію "Громадянської позиції"

23 травня 2012 року директор Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Кішор Рао (Kishore Rao) зустрівся з представниками Всеукраїнської громадської організації "Громадянська позиція" на прохання голови організації, народного депутата України Анатолія Гриценка.

Анатолій Гриценко звернувся з офіційним листом до директора Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Кішора Рао з проханням допомогти зберегти та захистити історичну частину міста Києва та об'єкти Всесвітньої культурної спадщини – Софійський собор, Києво-Печерську Лавру та припинити будівельні роботи в їх охоронних зонах.

Кішор Рао серйозно стурбований фактами, про які повідомили представники ВГО "Громадянська позиція". Проблемні питання Києва, які були озвучені під час зустрічі, скоріше за все, будуть винесені на 36-ту сесію Європейського сектору ЮНЕСКО, яка відбудеться в Санкт-Петербурзі цього літа.

Комісія ЮНЕСКО рекомендувала владі України розширити охоронну зону об'єкта Всесвітньої культурної спадщини – Софійського собору, включивши в неї схили Дніпра. Напевно, у відповідь на це Київська міська влада на чолі з О. Поповим дала дозвіл на будівництво на схилах Дніпра вертолітного майданчика і додатково віддала більше 10 земельних ділянок під забудову.

Всеукраїнська громадська організація "Громадянська позиція" опікується проблемами збереження історичного вигляду міста Києва, збереження та охорони об'єктів Всесвітньої культурної спадщини.

Нагадаємо, що за позовом ВГО "Громадянська позиція" Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою, залишеною в силі Київським апеляційним адміністративним судом і підтвердженою Вищим адміністративним судом України, зобов'язав Головне управління земельних ресурсів КМДА внести земельні ділянки в буферній зоні Софійського собору (в тому числі ділянку по вул. О. Гончара, 17–23) до земельного кадастру столиці зі статусом "землі історико-культурного призначення та особливо цінні землі", відповідно до ч. 1 ст. 150 Земельного кодексу України.

Довідка. Кішор Рао (Індія) був призначений директором Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в березні 2011 року. Член ЮНЕСКО, заступник директора Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з лютого 2005 року.

Кішор Рао був відповідальним за здійснення Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, прийнятої ЮНЕСКО в 1972 році, протягом останніх 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Директор Центру Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв делегацію "Громадянської позиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути