середа, 13 червня 2012 17:38

Литвин подав на Гриценка до суду, але на засідання приходити не захотів

Литвин подав на Гриценка до суду, але на засідання приходити не захотів
Володимир Литвин у суді вирішив захищати свою честь і гідність. Фото: www.vaas.gov.ua

Спікер Володимир Литвин подав до суду на лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка та "Українську правду". Голова ВР вважає, що у своєму блозі на УП Гриценко завдав шкоди його честі, гідності та діловій репутації.

Мова йде про законопроект №10034, суть якого, за словами політика, списати заборгованість оборонних підприємств. Також цей заокнопроект надає особливі права концерну "Укроборонпром" по передачі в оренду і розпродажу оборонних підприємств.

За твердженням Гриценка, при ухваленні цього законопроекту збитки для бюджету складатимуть мінімум у 820 млн, максимум – мільярди гривень.

Сьогодні у Печерському суді у Києві відбулося перше судове засідання у цій справі. Литвин до суду не з'явився.

"У моєму блозі я публічно заявив, що у Верховній Раді проштовхується корупційний, із вкрай негативними наслідками для інтересів України, законопроект і Литвин бере у цьому участь. Я переконаний, що Литвин прекрасно знає, що він робить і робить він це свідомо. Якби він не був обізнаний, то я його письмово попередив про те, що не можна цей законопроект розглядати. Його збурили мої слова він вважає, що я образив його честь і гідність. А я так не вважаю", - пояснив перед початком судового засідання Гриценко.

Лідер "Громадянської позиції" та його адвокат заявив декілька клопотань.

Одне з перших стосувалося того, щоб на засіданні був присутній сам Литвин, аби у відповідача була можливість задати спікеру декілька питань, які стосуються справи і зокрема законопроекту, про який іде мова. Представник Литвина наголосив, що голова ВР не хотів бути присутнім на засіданні. Відповідно, суддя відхилила це клопотання.

Також було відхилено і решту клопотань відповідача. Зокрема Гриценко наполягав, щоб у якості свідків на засідання були викликані Микола Азаров, Сергій Арбузов, Петро Порошенко, Юрій Колобов, Юрій Бойко, Олександр Лавринович. Ці клопотання суддя також не задовольнила, назвавши їх передчасними.

Частково було задоволено тільки одне клопотання: на наступне засідання Гриценко має право принести записи та стенограми зі своїми виступами у Верховній Раді, коли розглядався цей законопроект.

У судовому засіданні оголошено перерву до 11 липня 9.30.

Зараз ви читаєте новину «Литвин подав на Гриценка до суду, але на засідання приходити не захотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути