Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 09:17

Вакарчук став головним болем для Тимошенко

Вакарчук став головним болем для Тимошенко
Популярність Святослава Вакарчука – головний біль для Юлії Тимошенко, вважає політолог Олександр Леонов. Фото: facebook.com/okeanelzyofficial

Третє місце Святослава Вакарчука в президентському рейтингу – несподіванка для всіх головних політичних гравців, і вони думають, що з цим робити. У першу чергу, це головний біль для Юлії Тимошенко. Про це сказав виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов, повідомляє "24".

Опитування зафіксувало цікаву тенденцію – зберігається запит у суспільстві на так звану третю силу. Партії "Самопоміч" свого часу, а ще раніше "Удар" вискочили з-за спин лідерів на виборах тому, що не представляли ані владу, ні опозицію, нагадує політолог.

"Зараз політичні сили, на які виборці покладали сподівання, їх не виправдали. Це засвідчує кризу опозиційних сил. Українці продовжують пошук, і кандидатура Вакарчука органічно багатьом підходить. Він зарекомендував себе як людина з певною громадянською позицією", – говорить Леонов.

Опозиційні сили втрачають свій електорат, і їм би зберегти своє. Починається перетік голосів від Тимошенко до Вакарчука. Адже був момент, коли "Батьківщина" вирвалася вперед і була електоральним лідером. А зараз у цієї партії спостерігається тенденція до зниження рейтингів.

"Популярність Вакарчука – головний біль для Юлії Тимошенко, тому що стоїть питання, хто потрапляє до другого туру на президентських виборах.

Питання також у тому, чи почнуть навколо Вакарчука гуртуватися певні сили. Тоді можна побачити, наскільки це серйозно, чи все ж це все віртуальний елемент. Можливо, хтось уже вмовляє Вакарчука балотуватися", – каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко повторив усі помилки Януковича - Мочанов

Президент Петро Порошенко, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та рок-музикант, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук очолюють рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах. За 1-го проголосували б 11,9% виборців, 2-гу - 8,8%, 3-го - 7,4%, повідомляють соціологи.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук став головним болем для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути