пʼятниця, 28 квітня 2023 15:18

В уряді виникли запитання до Telegram

В уряді виникли запитання до Telegram
У Telegram велика кількість російських активностей, сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Фото: Facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Саме час експертно оцінити діяльність месенджера Telegram.

І визначити потребу у його регулюванні. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Telegram створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства. Тоді як усі медіа, що підпадають під закон "Про медіа", відкриті, відомі їхні власники, є певна звітність тощо. Тому Telegram – це питання, яке потребує реально експертного обговорення", – зазначив Ткаченко.

Міністр сказав про анонімні телеграм-канали і "величезну кількість російських активностей там".

"Окрім того, у Telegram немає зворотного зв'язку. Який він не був би у Facebook чи Google, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в Telegram, це питання непросте", – заявив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці пояснили небезпеку від торент-трекерів

Міністр сказав про регулювання.

"Тому що телеграм-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки – це перше питання. Друге питання – це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається", – зазначив Ткаченко.

За його словами, поки що обговорення цієї теми відбувається на рівні "давайте поговоримо".

"Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Telegram", – сказав міністр.

У грудні Верховна Рада ухвалила закон "Про медіа". Схвалення закону Європейська комісія визначила одним із критеріїв для оцінки руху України в Європейський Союз. Закон підписав президент Володимир Зеленський.

У березні закон набрав чинності. Його норми посилять позиції української мови.

Зараз ви читаєте новину «В уряді виникли запитання до Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути