пʼятниця, 09 грудня 2011 16:01

В Україні зловживають правом на арешт: в'язниці переповнені - Карпачова

В Україні зловживають правом на арешт: в'язниці переповнені - Карпачова

Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Ніна Карпачова стверджує, що через зловживання суддями і прокурорами права на арешт слідчі ізолятори в Україні переповнені і права ув'язнених у них не дотримуються.

"Я, як омбудсмен, підкреслюють, що права ув'язнених залежать від головного і першого: зменшення кількості арештів. В Україні триває вже багато років зловживання правом на арешт з боку правоохоронців, суддів, слідчих і прокурорів", - заявила Карпачова на брифінгу в п'ятницю після зустрічі з представниками дипломатичного корпусу ЄС, акредитованого в Україні.

За словами омбудсмена, в Україні за останній час на 7% збільшилася кількість ув'язнених, але не збільшилася площа для їх утримання, що призводить до переповненості ізоляторів, через що ув'язнені "змушені спати по черзі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонера, який катував підозрюваних праскою, погнали з органів

При цьому Карпачова зазначила, що в Україні покращилися умови в ізоляторах тимчасового утримання, але вимагає уваги проблема з поводженням з ув'язненими в райвідділах міліції, в ізоляторах.

"Проблема ця була, проблема залишається", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 відсотків в"язнів - безневинні люди

Омбудсмен переконана, що медичну частину роботи ізолятора необхідно перевести в підпорядкування Міністерству охорони здоров'я, зробивши незалежної від силових структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ґратами перебувають понад 170 тисяч осіб

"Необхідно вивести у підпорядкування МОЗ всю медичну частину, як ізоляторів тимчасового тримання в системі МВС, так і департаменту виконання покарань і зробити її незалежною від силових структур", - сказала Карпачова.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зловживають правом на арешт: в'язниці переповнені - Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути