понеділок, 05 травня 2014 12:52

В Україні Бандеру позитивно оцінює вдвічі більше людей, ніж Путіна - соцопитування

В Україні Бандеру позитивно оцінює вдвічі більше людей, ніж Путіна - соцопитування
Фото: www.pravda.lutsk.ua

31% українців позитивно ставляться до Степана Бандери, 48 % негативно, а майже кожен п'ятий - не зміг оцінити свого ставлення.

Про це свідчать результати дослідження "Ностальгія за СРСР і ставлення до окремих постатей", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у квітні 2014 року.

Водночас, згідно з даними соцдослідження, за два останні роки позитивне ставлення до Бандери зросло з 22 до 31%.

При цьому позитивно фігуру Бандери оцінює більшість респондентів на заході України (76 %), вдвічі гірше - в центрі та півночі країни. Позитивно оцінюють цю історичну постать лише етнічні українці. Чим молодші респонденти і чим вищий їх рівень освіти, тим більш позитивно вони ставляться до Бандери.

До чинного президента Російської Федерації Володимира Путіна позитивно ставляться 16% опитаних, 76% - негативно, а майже кожен десятий не зміг оцінити свого ставлення.

Як наголошується в результатах соцдослідження, за останній рік негативне ставлення до Путіна зросло майже вдвічі - з 40% до 76%, тоді як ще в жовтні 2013-го кількість тих, які позитивно ставилися до Путіна (47 %) перевищувала кількість тих, які ставилися до нього негативно (40 %).

На Донбасі до Путіна позитивно ставиться більшість респондентів (66%), тоді як в інших регіонах домінує негативне ставлення - від майже 70% на півдні і сході країни до понад 90% у центрі, на півночі і заході .

"Позитивно ставляться до Путіна менше половини етнічних росіян і лише кожен десятий етнічний українець", - наголошується в прес -релізі групи " Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «В Україні Бандеру позитивно оцінює вдвічі більше людей, ніж Путіна - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути