понеділок, 28 вересня 2020 16:30

У ТКГ розповіли, навіщо Єрмак запросив на переговори Фокіна

У ТКГ розповіли, навіщо Єрмак запросив на переговори Фокіна
Сергій Гармаш назвав свою версію появи Вітольда Фокіна в ТКГ. Фото: rubryka.com

Глава Офісу президента Андрій Єрмак залучив першого прем'єра Вітольда Фокіна до переговорів у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу нібито для того, щоб компенсувати провал створення "Консультативної ради" з ОРДЛО.

Про це сказав журналіст, донеччанин у ТКГ Сергій Гармаш в інтерв'ю "OBOZREVATEL".

Поява Фокіна, який заявляв про бажання їхати в окуповану частину Донбасу "домовлятися з громадянським суспільством", могло бути направлено на задоволення вимог заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака, каже журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заговорив про свою відставку з ТКГ

"Думаю, Єрмак намагався компенсувати нестворення консультативної ради, на яку він дав згоду Росії в березні. Фокін, який заявив про бажання їхати туди домовлятися з громадянським суспільством, – це була така компенсація Козаку за провал ідеї цієї ради".

Така компенсація є "дуже легкою", тому що консультативна рада передбачалася як окремий орган, який має право приймати якісь рішення, вважає Гармаш.

"А ініціативи Фокіна – це просто ініціативи Фокіна. Може, вони і ллються єлеєм на чиїсь вуха, але Фокін не може виконати тих завдань, які ставилися Москвою перед консультативною радою. Це, на мій погляд, найбільш реалістична версія", – додав він.

Вітольд Фокін відзначився низкою скандальних заяв щодо Донбасу. Так, він заявив, що війна на Донбасі почалася через мовне питання і закликав Україну піти на нові поступки перед РФ в ході переговорів.

Він також послідовно відстоює позицію необхідності проголошення всеосяжної амністії для бойовиків ОРДЛО і надання особливого статусу всьому Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У ТКГ розповіли, навіщо Єрмак запросив на переговори Фокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути