середа, 15 січня 2014 12:28

В Сенаті США першим питанням обговорять політичну кризу в Україні

В Сенаті США першим питанням обговорять політичну кризу в Україні
Фото: www.unian.net

Комітет із закордонних справ Сенату США в середу проведе слухання щодо наслідків політичної кризи в Україні.

Слухання розпочнуться о дев'ятій годині вечора 15 січня за київським часом и будуть транслюватися наживо на сайті Комітету, повідомляє ВВС Україна.

У засіданні комітету візьмуть участь заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд, заступник керівника Бюро з демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Меліа, а також колишній радник президента США Збігнєв Бжезінський.

Вікторія Нуланд неодноразово зустрічалася з президентом України Віктором Януковичем, а також перебувала в Києві під час спроби силового розгону Євромайдану в ніч на 11 грудня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі відмовили опозиції: санкцій проти української влади не планують

В порядку денному засідання комітету українське питання під назвою "Наслідки кризи в України" позначене як першочергове.

Нагадаємо, 8 січня Сенат США ухвалив спеціальну резолюцію з приводу ситуації в Україні, у якій закликав лідерів ЄС та США і надалі сприяти мирному та демократичному розв'язанню нинішньої політичної кризи.

В резолюції було висловлено підтримку українському народу у його прагненнях до європейської інтеграції. Також сенатори засудили застосування сили проти мирних демонстрантів 30 листопада, 1 грудня та 11 грудня 2013 року.

В резолюції також йшлося про визнання можливості застосуванням США персональних санкції щодо українських посадовців, якщо проти мирних демонстрантів знову буде застосовано силу.

Конкретними заходами санкцій сенатори назвали заборону на видачу віз та заморожування фінансових активів окремих осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Сенаті США першим питанням обговорять політичну кризу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути