понеділок, 13 січня 2014 17:40

США почали блокувати і затримувати платежі українських банків - ЗМІ

США почали блокувати і затримувати платежі українських банків - ЗМІ
Американці почали блокувати платежі українських банків. Фото: allparket.com

Іноземні банки почали блокувати і затримувати міжнародні платежі українських банків на вимогу Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC), змушуючи їх ідентифікувати відправника грошей.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на лист Укрексімбанку, який той розіслав іншим банкам на початку січня. Укрексімбанк - один з найбільших клірингових банків у країні. Через його коррахунки проводять міжнародні платежі багато українських фінансових установ.

У своєму листі Укрексімбанк зазначає, що клієнти банків, чиї імена значаться в "чорному списку" OFAC, не можуть здійснювати міжнародні платежі в доларах США. Аналогічна заборона поширюється і на компанії, які на 50% і більше належать або "прямо чи опосередковано" контролюються особами, що потрапили під міжнародні економічні санкції.

При цьому в Укрексімбанку стверджують, що посилення перевірок - не лише українська тенденція.

Нині у списку OFAC значиться кілька десятків тисяч персон нон грата, серед яких поки що лише чотири компанії з українськими акціонерами - "Белнефтехим", авіакомпанія "Буковина", "Українсько-середземноморські авіалінії", Ferland Company.

Нагадаємо, що в січні Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу та його права на незалежне і демократичне майбутнє. У ній наголошується, що США можуть ввести санції проти українських чиновників, якщо держава продовжить застосовувати силу проти мирних демонстрантів.

Зараз ви читаєте новину «США почали блокувати і затримувати платежі українських банків - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути