пʼятниця, 30 грудня 2022 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО пояснили, чому РФ перестала погрожувати ядерною зброєю

В РНБО пояснили, чому РФ перестала погрожувати ядерною зброєю
Секретар РНБО переконаний, що Захід помилився, зробивши з РФ монополіста в питанні безпекової ситуації на пострадянському просторі. Фото: pixabay.com

Російська Федерація припинила погрожувати ядерним ударом після того, як Китай зробив їй зауваження.

КНР може впливати на Кремль у питаннях війни проти України, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Kyiv Post.

"Все затихло після того, як їм зробили зауваження в Китаї, і пояснили, що цього робити не можна. Росіяни слухняні щодо Китаю. Фактично, РФ буде підлеглою КНР, якщо Захід не зробить висновків", – сказав він.

Данілов переконаний, що Захід помилився, зробивши з Росії монополіста в питанні безпекової ситуації на пострадянському просторі, за винятком країн Балтії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР відреагували на заяву Путіна щодо балістичних ракет "Сармат"

"Якщо на сьогодні не буде ситуації, пов'язаної з ліквідацією ядерної зброї на території РФ, то Україна і весь світ не зможуть жити в спокої. Тому що у божевільних потрібно забирати сірники, зброю та гострі предмети", – додав секретар РНБО.

Російський диктатор Володимир Путін використовує описи підвищеної ядерної готовності для заспокоєння внутрішньої націоналістичної аудиторії та залякування Заходу.

Заяви президента Росії про ядерну зброю, зокрема, гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", не вказують на підготовку до їхнього застосування, вважає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російський президент заявив, що хоче розвивати ядерну тріаду РФ. Він назвав це гарантією збереження суверенітету на засіданні колегії міноборони Росії.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО пояснили, чому РФ перестала погрожувати ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути