четвер, 22 грудня 2022 06:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW оцінили, чи наважиться Путін використати ядерну зброю на полі бою

В ISW оцінили, чи наважиться Путін використати ядерну зброю на полі бою
Американські експерти оцінили імовірність використання РФ ядерних ракет на полі бою. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін використовує описи підвищеної ядерної готовності для заспокоєння внутрішньої націоналістичної аудиторії та залякування Заходу.

Заяви президента Росії про ядерну зброю, зокрема, гіперзвукові боєголовки "Авангард" чи міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат", не вказують на підготовку до їхнього застосування, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль регулярно використовує ядерну риторику, аби продемонструвати силу ультраправій російській спільноті, яка звинувачує міністерство оборони РФ у нездатності вжити достатньо агресивних кроків задля підтримки війни в Україні. А також вимагати від Заходу скорочення нібито ескалаційного надання допомоги Україні та продовження переговорів на російських умовах, натякаючи на можливість ядерної ескалації", – ідеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦПД пояснили, чого Путін згадав про ядерну тріаду

Проаналізувавши попередні інциденти, в яких російські офіційні особи посилалися на ядерну зброю, щоб вплинути на західну та внутрішню аудиторію, експерти ISW дійшли висновку, що кремлівські чиновники не наважаться використати ядерну зброю на полі бою.

Російський президент Володимир Путін заявив, що хоче розвивати ядерну тріаду РФ. Він назвав це гарантією збереження суверенітету на засіданні колегії міноборони Росії.

Зараз ви читаєте новину «В ISW оцінили, чи наважиться Путін використати ядерну зброю на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути