четвер, 25 липня 2013 23:16

У політиці Путіна не побачили ідей "русского міра"

У політиці Путіна не побачили ідей "русского міра"
Володимир Путін. Фото: expres.ua

Ідеологією чинного президента Російської Федерації Володимира Путіна є не неоімперіалізм, а неокорпоративізм, який насамперед полягає в економічній експансії.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко.

"Думка про неоімперіалізм, як на мене – це принципова методологічна помилка. Ідеологією Путіна та його оточення є не неоімперіалізм, а неокорпоративізм. Тобто ці поняття можуть у чомусь перегукуватися, але є принципова різниця", - зазначив експерт.

Бєлашко пояснив, що в основі імперської доктрини завжди лежить проста універсальна ідея — наприклад, "ліберальна демократія, світова революція, Москва – третій Рим, загальнолюдські цінності" тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі Путіна загрожує вік президента, рейтинг та кадрові проблеми - Ходорковський

"Ідея проста, але вона однакова для всіх – китайця, мексиканця, перуанця і так далі. В основі ж ідеології Путіна лежить, у першу чергу, економічний прагматизм", - наголосив він.

Експерт уточнив, що Путін розглядає доручену йому державу як велику корпорацію, де є акціонери, менеджери, постачальники, споживачі.

"Експансію, що її проводить Путін, слід трактувати радше в рамках злиття і поглинання, тобто економічних процесів, аніж у категоріях "русского міра", - підсумував Бєлашко.

Зараз ви читаєте новину «У політиці Путіна не побачили ідей "русского міра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути