четвер, 25 липня 2013 08:37

Медведєв розкрив ілюзію братерських стосунків України та Росії

Медведєв розкрив ілюзію братерських стосунків України та Росії
Олег Медведєв. Фото: tvi.ua

Російська влада намагається перетворити 1025-річчя хрещення Київської Русі на політичне свято.

Таку думку в ефірі телеканалу  ТВі висловив політичний консультант Олег Медведєв.

"Турбує те, що цьому християнському святу Москва намагається надати суто політичного звучання, використати це для своєї неоімперської пропаганди, щоб знову підняти питання про братерський союз, про Митний союз, про "русскій мір", - зазначив Медведєв.

"Я нічого не маю проти "русского міра", я розумію, що він існує як об'єктивна реальність. В Україні є багато людей, які відчувають свою приналежність до нього", - додав експерт.

Водночас він виступив категорично проти, щоб уся Україна розглядалась як інтегральна частина "русского міра", в якому немає місця світу українському.

"Мені в цьому святі не подобається те, що Кирило традиційно політизує цю подію. А цього разу їде ще "важка артилерія" на чолі з Путіним. Ті заяви, які робитимуться, будуть дуже далекими від теми справжнього християнства", – переконаний Медведєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкування річниці хрещення Русі – політична ініціатива Кремля - Сверстюк

Політконсультант також вважає, що Янукович зацікавлений в приїзді високих російських гостей, оскільки "усі фахівці знають, що його стосунки з Москвою погані".

"Не знаю, чи гірші вони, ніж за Ющенка, чи, може, такі самі. Але з огляду на те, що Янукович має проросійськи орієнтованого виборця, вони (росіяни — ред.) зацікавлені створювати ілюзію близьких духовних, братерських стосунків. Однак насправді в основі цих стосунків лежить шантаж, тиск на Україну і постійні торговельні війни з боку Росії проти України", – пояснив Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розкрив ілюзію братерських стосунків України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути