пʼятниця, 26 листопада 2010 12:54

У партії Меркель кажуть, що Європарламент показав Україні жовту картку

У партії Меркель кажуть, що Європарламент показав Україні жовту картку

Депутат Європарламенту Міхаель Ґалер називає резолюцію Європарламенту щодо України "жовтою карткою".

"Жовта" картка стосується місцевих виборів. Закон, на мою думку, навмисне змінили за короткий час до виборів у суперечливий спосіб, без політичного консенсусу, як прийнято у стабільних демократіях", - сказав він в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він нагадав, що резолюція, зокрема присвячена питанням свободи слова, та втручання СБУ в діяльність медіа.

"Ми також стурбовані обмеженням свободи слова і заявили про те, що тепер, коли Україна буде головувати в ОБСЄ, це питання авторитету держави, щоб вона мала закони про медіа за стандартами ОБСЄ. Ми також звертаємо увагу на зростаючу роль СБУ", - додав він.

"Пан Хорошковський відіграє широку політичну роль, яку не повинен відігравати шеф спецслужби у демократичній державі. Це відбувається, коли представники СБУ контактують з політично активними людьми і намагаються їх або переконати, або залякати робити те, чи інше", - сказав він.

Депутат нагадав, що Хорошковський є членом Вищої ради юстиції, таким чином порушуючи принцип розподілу влад.

Водночас Ґалер спростував звинувачення стосовно того, що резолюція стосовно українського питання ухвалювалася в інтересах партії "Батьківщина".

"Ця резолюція не стосується Юлії Тимошенко, чи якоїсь конкретної партії. Немає значення кому перешкоджали, хоча цього разу це була "Батьківщина" та деякі інші політичні сили. Ми критикуємо принцип, коли закон змінюють однобічно прямо перед виборами, а по-друге, його втілення, коли місцеві чиновники умисно трактують виборчі норми, реєструючи фальшиві партії, а комусь відмовляють".

Нагадаємо, що напередодні Європарламент ухвалив резолюцію щодо України. У документі євродепутати закликають українську владу розслідувати факти порушень свободи слова. Стосовно місцевих виборів зазначається, що вони не показали нових позитивних стандартів через профільний закон.

Зараз ви читаєте новину «У партії Меркель кажуть, що Європарламент показав Україні жовту картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути