четвер, 25 листопада 2010 14:22

Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо України

Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо України

Європейський парламент у четвер ухвалив резолюцію щодо України.

У документі Європарламент зазначає право України подати заявку на членство в ЄС, а також вітається консенсус в опозиції стосовно цього питання.

У той же час, в резолюції підкреслюється, що хоча місцеві вибори в Україні 31 жовтня 2010 року і були проведені з дотриманням всіх правил, однак не встановили нових позитивних стандартів, а також наголошується на необхідності покращення виборчого законодавства.

Так, в документі наголошується, що через недосконалість законодавства у виборах не змогла взяти участь партія "Батьківщина".

"Відзначаючи той факт, що виборче законодавство все ще є предметом дискусій, звертаємо увагу на необхідність поліпшення даного законодавства. Проект вдосконаленого Виборчого кодексу був переданий у Верховну Раду для розгляду, підкреслюємо, що прозорість виборчого процесу залежить від ясності законодавчої бази, закликаємо українську владу забезпечити прийняття даного закону вчасно і задовго до парламентських виборів 2012 року ", - говориться в резолюції.

Крім того, в резолюції міститься заклик до української влади ретельно розслідувати всі повідомлення про порушення прав і свобод, припинити будь-які порушення і перевірити роль Служби безпеки України у випадках втручання в демократичні процеси.

Європарламент також висловив стурбованість у зв'язку з ситуацією зі свободою слова та незалежністю ЗМІ.

Євродепутати також закликають Україну забезпечити прозорі, ефективні та якісні послуги транзиту газу до Європи через модернізовану ГТС.

Відзначимо, що затвердження Європарламентом резолюції щодо України двічі переносилося - 21 жовтня і 10 листопада поточного року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути