вівторок, 04 грудня 2012 10:07

В опозиції запевняють: владі не вдасться затягнути Україну у черговий СРСР

В опозиції запевняють: владі не вдасться затягнути Україну у черговий СРСР
Арсеній Яценюк: "Ми проти Митного союзу. Ми вже там були". Фото: sannews.com.ua

Владі не вдасться затягнути Україну у черговий Радянський союз, яким є Митний союз.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Арсеній Яценюк.

"У нас є всього на всього два варіанти. Перший вибір – це той вибір, який підтримуємо ми як опозиція, як "Батьківщина" – Україна має стати частиною великої Європи, вона має рухатися до Європейського Союзу. І не тільки тому, що це красива назва – "Європейський союз", а тому що це стандарти і цінності. Коли ми кажемо про рівень освіти, медичного забезпечення, рівень зайнятості і роботи про нові технології прогресу, - наголосив він. - При цьому нас є інший світ – так званий Митний союз, засновником якого є по суті Російська федерація".

Яценюк додав: "Що таке приєднання України до Митного союзу? Це відновлення Радянського союзу. В дещо іншій, з іншою назвою. Але це означає, що Україна стає частиною нової Російської імперії. Ми знаємо історію, ми вже там були. Ми туди не хочемо".

Однак, наголосив політик, на шляху до ЄС є одна проблема – це кримінальні переслідування Юлій Тимошенко та Юрія Луценко.

"Якщо випустять  Тимошенко і Луценко, ми сядемо за стіл переговорів. Якщо ви (влада) відстоюєте європейські цінності, ми готові разом іти до Європейського Союзу, ми готові разом підписувати угоду, ми готові до того, щоби Україна щодня ставала кращою. Ми проти Митного союзу. Не вдасться затягнути Україну до нового Радянського союзу", - наголосив він, підкресливши, що закон про рферендум, який нещодавно підписав президент, спрямований саме на це.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції запевняють: владі не вдасться затягнути Україну у черговий СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

568

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути