Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 11:11

Медведчук хоче виграти президентські вибори для Тимошенко – політолог

Медведчук хоче виграти президентські вибори для Тимошенко – політолог
Володимир Цибулько. Фото: epochtimes.com.ua

Лідер громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, пропонуючи провести референдум з питання вступу України до Митного союзу, підігріває до себе інтерес. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Медведчуку треба чіплятися за якісь сценарії. Він сигналізує еліті, що є кращим парламентарем у діалозі із Росією, гарантом інтересів для українського капіталу, аніж Янукович. Медведчук націлився на зміну президента на Тимошенко. Сам виграти президентські вибори він не може. Навіть у свої кращі часи, будучи лідером партії, не вигравав парламентської кампанії – ледве 3 відсотки набирав за допомогою Банкової. Зараз Медведчук хоче виграти вибори для Тимошенко і стати головою її Адміністрації", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогульщики-"регіонали" понесуть відповідальність, якщо не з'являтимуться у Раді - Мірошниченко

За словами експерта, Медведчук може ініціювати, що завгодно. "Але закон про референдум застосовується лише в інтересах влади. Документ прописаний таким чином, що організувати та провести референдум без волі влади буде неможливо. Нашим можновладцям опитування щодо приєднання до Митного союзу непотрібно. Тому що нинішня влада команда на третьому році правління відчула смак справжньої незалежності та владарювання. Крім того, український істеблішмент прекрасно розуміє, що у разі входження до такого союзу, де домінантну роль відіграватиме Росія, навіть про їхню економічну незалежність не йтиметься", - зазначив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання персонального голосування вирішиться у понеділок

"Така риторика щодо Митного союзу пов'язана із вузьким колом людей. Ніякий Митний союз не принесе блага українському народу. Наші громадяни це відчувають. Соціологи малюють певне коло його прихильників. Але це, швидше, привернення уваги, аби примусити українську владу думати про людей, а не про себе", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук хоче виграти президентські вибори для Тимошенко – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути