понеділок, 26 листопада 2012 12:57

В опозиції вірять, що громадяни допоможуть так натиснути на владу, щоби врешті позбутися "кнопкодавів"

В опозиції вірять, що громадяни допоможуть так натиснути на владу, щоби врешті позбутися "кнопкодавів"
Андрій Сенченко переконаний, що на українців "кнопкодавство" впливає напряму. Фото: ukr.obozrevatel.com

Якщо опозиція не зможе парламентським шляхом запровадити систему особистого голосування, то звертатиметься за допомогою до громадян.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат, "бютівець" Андрій Сенченко, коментуючи заяву "регіонала" Юрія Мірошниченка про те, що у ПР є своя пропозиція щодо реалізації особистого голосуванні, та її ще треба обговорити.

"У Партії регіонів безсумнівно немає бажання вводити особисту систему голосування. "Піаніно" імені Чечетова дозволяє їм маніпулювати процесом у парламенті і тому зараз вони потрапили у досить важке положення. Адже громадська думка в цьому питанні однозначна, а позиція Об'єднаної опозиція дуже жорстка і послідовна, і ми будемо все робити для того, щоби змусити їх голосувати кожного за себе. І в той же час, Банкова буде намагатися за будь-яку ціну від цього піти", - наголосив нардеп.

Він пояснив, що процедура голосування може бути різною, головне, аби кожен народний депутат голосував сам за себе.

"Тут не питання — який саме варіант голосування, адже процедура може бути різною. Наприклад, обговорюється закон протягом декількох днів і назначається один день у тиждень саме для голосування. Це вже нюанси реалізації. Для нас ключове — це дотримання конституційного права громадян на сумлінно прийняті закони. От про що йде мова. Ми за нюанси не чіпляємося, ми говоримо про інше", - підкреслив "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партійний список ПР: бюрократи, перебіжчики й "кнопкодави"

Водночас, Сенченко переконаний, що для Партії регіонів головне, аби взагалі це питання не вирішувалося: "Для них якраз теж не нюанси важливі — вони в принципі не хочуть цього робити. І просто за цими розмовами про варіанти (впровадження системи особистого голосування — ред.) вони висловлюють своє небажання".

Нардеп підкреслив, що опозиція робитиме все для того, аби змусити парламентарів голосувати особисто за себе, але й громадськість має долучитися до цього процесу.

"Наскільки нам вдасться чи не вдасться це зробити, то я думаю, що це завдання не тільки Об'єднаної опозиції, не тільки тих опозиційних партій, які пройшли в парламент, це завдання громадян - добитися поваги до себе, як до виборців зі сторони парламенту. Я думаю, що якщо наших сил не вистачатиме всередині парламенту, ми будемо звертатися до людей за підтримкою", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР хоче затягнути час з особистим голосуванням, аби проголосувати за спікера за старою схемою - нардеп

Сенченко переконаний, що громадяни напряму зацікавлені в цьому питанні: "Похідна від цього — це потім прийняті неправедним шляхом зміни до Конституції, їхні так звані Пенсійні реформи, Трудовий кодекс, новий Податковий кодекс і т.д. Це не питання процедури. Здавалося б, "чого ми підемо і будемо чогось вимагати під парламентом", але це питання поваги до себе, як до виборців. І друге — це має абсолютно чіткий практичний інтерес, бо запровадження особистого голосування не дозволить приймати жахливі закони абсолютно розпусним чином".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції вірять, що громадяни допоможуть так натиснути на владу, щоби врешті позбутися "кнопкодавів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути