вівторок, 15 січня 2013 23:59

В опозиції обіцяють карати депутатів-прогульників, проте нарікають на розклад засідань

В опозиції обіцяють карати депутатів-прогульників, проте нарікають на розклад засідань
Фото: ru.tsn.ua

Опозиція обіцяє карати депутатів-прогульників пленарних засідань під час першої сесії Верховної Ради сьомого скликання, проте нарікають на неточності в минулому розкладі засідань.

Про це сказав у коментарі Gazeta.ua нардеп від "Батьківщини", заступник фракції Сергій Соболєв.

Народний депутат припускає, що причиною відсутності парламентарів на робочому місці є саме розклад. "Перш за все повинен бути розклад засідань. Я так само попав в ідіотську ситуацію, коли розклад був змінений, тому був писати заяву, бо не було завчасного розкладу засідань. Більше того, коли він завжди планувався, щоб останній тиждень роботи був, якраз оцей, який буде. Можна проаналізувати по всіх попередніх засіданнях минулих років. Тому ми будемо виходити із життєвих обставин", - повідомив він.

Водночас, він наголосив, що "зараз легше, оскільки є розклад засідань на пів року, він надрукований, всі знають коли будуть засідання, і жодних питань немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"

"Якщо людина має якісь обставини, за якими вона не може з'явитись, то вона має офіційно брати відпустку, або писати просто заяву, що буде відсутня. Це має оголошуватись із трибуни сесії. Друге питання – не дозволяти голосувати своєю карткою. Оце два питання, які лишаються в силі", - додав політик.

Відповідаючи на питання, чи буде "Батьківщина" карати своїх депутатів-прогульників, якщо такі будуть під час наступної сесії, він сказав: "Якщо це будуть прогульники, які знають розклад, то без сумніву всіх будуть карати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції таки дали представництво у делегації ПАРЄ

Нагадаємо, громадянська мережа ОПОРА проаналізувала відвідуваність пленарних засідань народними депутатами під час першої сесії Верховної Ради сьомого скликання, який завершився 11 січня 2013 року.

Так, антирейтинг самих злісних прогульників засідань парламенту спільно очолили депутати від Партії регіонів і ВО "Батьківщина" - Юрій Іванющенко і Леонід Ємець відповідно.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції обіцяють карати депутатів-прогульників, проте нарікають на розклад засідань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути