Ексклюзиви
середа, 19 липня 2023 16:17

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП відреагували на відмову Путіна особисто приїхати на саміт БРІКС

В ОП відреагували на відмову Путіна особисто приїхати на саміт БРІКС
Відмова російського диктатора Володимира Путіна особисто приїхати на саміт БРІКС, свідчить про те, що міжнародне право працює, заявив радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: РБК-Україна

Відмова російського диктатора Володимира Путіна особисто приїхати на саміт БРІКС, свідчить про те, що міжнародне право працює.

Злочинці, яким є і він, повинні опинитися на лаві підсудних. Про це написав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Людина з ордером на арешт, виданим МКС (Гаага), не поїде до ПАР на саміт БРІКС. Незалежно від того, що все ще має статус "президента". Саме так і має працювати міжнародне право", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАР попросив суд не арештовувати Путіна: чим аргументував

Подоляк зазначив, що сутність основ міжнародного права в тому, що якщо людина, у такому випадку російський диктатор Володимир Путін, який вчинив злочин, повинен "озиратися по сторонах" та опинитися на лаві підсудних.

"Вчинив злочин? Починай озиратися по сторонах. Обмеження будь-яких можливостей, страх пересування, самоізоляція, репутаційний крах. У кінці обов'язкова лава підсудних", – додав радник голови ОП.

Російський диктатор Володимир Путін не братиме участі у саміті БРІКС у Південно-Африканській Республіці, який відбудеться в кінці серпня.

Президент Росії злякався, що його можуть заарештувати в Південно-Африканській Республіці, тому замість себе на саміт відправить міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Про це повідомляє адміністрація південноафриканського президента Сиріла Рамафоси.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за підозрою в депортації українських дітей до РФ і в скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Путіна можуть заарештувати на території 123 країн, які ратифікували Римський статут (серед них ПАР).

Зараз ви читаєте новину «В ОП відреагували на відмову Путіна особисто приїхати на саміт БРІКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути