понеділок, 03 жовтня 2022 18:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП сказали, після чого Росія втратила шанс "зберегти обличчя"

В ОП сказали, після чого Росія втратила шанс "зберегти обличчя"
Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив, що "Росія вже історично є аутсайдером, вона вже програє". Фото: president.gov.ua

Після звірств росіян у Бучі є лише один формат закінчення війни, який передбачає перемогу України.

Зберегти "обличчя" Російської Федерації більше не стоїть на порядку денному. Громадяни країни-загарбниці починають усвідомлювати, що Росія програє війну Україні. Про це заявив радник глави Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю НВ.

"Вони готові ще повернутися до якогось рівня життя, який мали, наприклад, до 24 лютого. Вони готові сказати: "Ми виграли, але ми програли". Це парадокс. Російська пропаганда про це може говорити", – сказав Подоляк.

Заявив, що Україну вже не має цікавити, як РФ виходитиме з війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хабаровському краю "помилилися" з призовом і мобілізували вдвічі більше

"Ми багато фокусуємося на російському порядку денному. Як вони виходитимуть із цієї війни, нас уже не обходить. Навіть до середини цієї війни нас справді обходило, що треба знайти якусь психологічну лінію розмежування, щоб вони зберегли своє обличчя, а ми своє. Але після Бучі всього цього вже немає. Немає можливостей закінчувати війну, враховуючи потреби РФ", – сказав радник керівника ОП.

Подоляк наголосив, що є лише один формат закінчення війни, відповідно до якого Росія може програти, а Україна – виграти. Це означає, що Україна має повністю звільнити свої території.

Радник глави ОП розповів, що частина європейських еліт надалі говорить про ескалацію та про можливість масштабування війни. Наголосив, що Росія не має ресурсу воювати десь ще.

"Війна вже масштабована, уже велика. Збільшити її можливо лише тільки збільшенням інтенсивності дій саме в Україні. В інших місцях Росія вже не воюватиме, тому що не має ресурсу для цього. Вона тут програє війну. Вона не може витримати війну на п'ять чи навіть на три фронти", – сказав він.

Підкреслив, що для України не є суттєвим, що далі відбуватиметься в Росії. "Росія вже історично є аутсайдером, вона вже програє".

За словами Подоляка, Росія все ще має багато зброї, однак "немає жодного сенсу обговорювати, що Росія хоче, як вона має зберегти обличчя".

"Росія має програти – це ключовий параметр. І його дедалі більше підтримують і наші західні партнери, які до певного часу вважали, що головне – знайти можливість Росії хоча б частково зберегти обличчя. Цієї задачі сьогодні вже точно немає. Не Росія формує світовий порядок денний", – підсумував він.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, імовірно, дістав проблеми, схожі до тих, з якими свого часу зіткнувся останній радянський лідер Михайло Горбачов.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) описує проблеми Путіна як "дивний варіант" тих, з якими зіткнувся Горбачов через політику відкритості. Про це йдеться у звіті аналітиків за 2 жовтня.

Горбачов частково відкрив інформаційний простір у Радянському Союзі в середині 1980-х. Він сподівався, що радянські громадяни дадуть йому уявлення про причини бюрократичної дисфункції в СРСР, які він не міг виявити зверху.

Однак радянські громадяни не зупинилися там, де цього хотів чи очікував Горбачов. Вони атакували всю радянську систему. Реформи, які він розпочав після періоду відкритості, зрештою зруйнували Радянський Союз, а не зміцнили його.

Зараз ви читаєте новину «В ОП сказали, після чого Росія втратила шанс "зберегти обличчя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути