середа, 28 грудня 2022 01:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ООН заявили про сім тисяч загиблих цивільних українців, але цифра може бути більшою

В ООН заявили про сім тисяч загиблих цивільних українців, але цифра може бути більшою
В ООН визнають, що реальні цифри жертв можуть бути набагато вищими. Фото: news.un.org

У період з 24 лютого по 26 грудня 2022 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини відзначило 17831 особу, які стали жертвами війни в Україні та вторгнення російських окупантів.

Серед них 6884 загиблих і 10947 постраждалих, повідомляється у звіті Управління ООН з прав людини.

Загибель 6884 осіб підтверджена документально, серед загиблих - 2719 чоловіків, 1832 жінки, 175 дівчат, 216 юнаків, 38 дітей та 1904 особи, стать яких не визначена.

Пораненими внаслідок бойових дій визнано 10947 осіб - 2364 чоловіки, 1709 жінок, 229 дівчат, 318 хлопців, 253 дитини та 6074 дорослих, стать яких невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій Макіївці розстріляли сім'ю з дітьми – ЗМІ

При цьому у звіті зазначається, що фактичні цифри жертв серед цивільного населення ймовірно значно вищі, ніж зазначені. ООН не може отримати верифіковану інформацію з місць, де ведуться активні бойові дії, або з місць, які контролюються російськими терористами - це стосується, серед іншого, Маріуполя, Бахмута, Ізюма, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька.

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. Також закликали створити міжнародний трибунал щодо агресії РФ проти України.

В ООН поширюється проєкт резолюції, яка передбачає створення спецтрибуналу проти військово-політичного керівництва Росії. Як зразок пропонують Нюрнберзький трибунал, який судив керівників нацистської Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «В ООН заявили про сім тисяч загиблих цивільних українців, але цифра може бути більшою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути