понеділок, 21 листопада 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом
На засіданні Парламентської асамблеї НАТО проголосували за визнання Росії державою-терористом. Фото: facebook.com/cherneve

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом.

Там також закликали створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії РФ проти України. Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

За його словами, всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції української делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній країні ЄС погодились, що Путін – терорист

"Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців воєнних злочинів, але й найвище керівництво Російської Федерації", ‒ наголосив Чернєв.

Резолюція також містить пункти щодо збільшення постачання Україні озброєння, розробляння конкретних кроків для вступу України до НАТО. Передбачається також створити механізм стягнення репарацій з РФ за завдані Україні збитки.

"Ухвалення цієї резолюції – важливий політичний крок, який відображає настрої в західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн в ухваленні рішень", – додав Чернєв.

Масовані ракетні удари Росії по українській інфраструктурі є прямим обґрунтуванням необхідності ухвалення Європейським парламентом резолюції про визнання РФ державою-спонсором тероризму. Таке рішення має бути ухвалене наступного тижня. На цьому під час зустрічі з делегацією групи "Зелені – Європейський вільний альянс" Європейського парламенту наголосив заступник керівника Офіса президента України Ігор Жовква.

Чехія визнала терористичним російський режим. Палата депутатів "визначає нинішній російський режим як терористичний відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи", ідеться в резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути