субота, 27 лютого 2021 18:04

В НАТО треба рухатися якомога швидше - Маркарова

В НАТО треба рухатися якомога швидше - Маркарова
Президент Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову послом України в США 25 лютого. Фото: Геннадій Мінченко, "Укрінформ"

Україна буде намагатися максимально швидко отримати план дій щодо членства в НАТО. Про це сказала новопризначений посол України у США Оксана Маркарова.

"Це дуже важливий пріоритет, і ми сподіваємося за підтримки нашого стратегічного партнера максимально швидко зробити всередині країни усе необхідне, щоби отримання ПДЧ і наш вступ до Альянсу стали реальністю якнайшвидше", - цитує українського дипломата "Укрінформ"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим - це Україна" - Байден допоможе протистояти російській агресії

"Ми вже почули від президента Байдена про готовність США більше допомагати Україні, в тому числі з озброєнням. Але питання не тільки в тому, щоби отримати зброю, а також у розбудові спроможності наших Збройних Сил.

У нас є багато можливостей і для двосторонньої співпраці з США для посилення нашої армії, і для підвищення безпеки в Чорноморському регіоні.

Звичайно, ми будемо розвивати інвестиційну співпрацю з США в оборонній сфері і залученість наших стратегічних партнерів до всіх існуючих на сьогоднішній день форматів протидії російській агресії проти України", - заявила Оксана Маркарова.

Торік у червні Україна отримала статус Партнера розширених можливостей НАТО. Це передбачає ширший обмін інформацією.

У вересні в Україні проходили спільні військові навчання з Альянсом. Їх відкривав президент Володимир Зеленський. У навчаннях взяли участь близько 4 тис. військових з 10 країн.

А цьогоріч українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «В НАТО треба рухатися якомога швидше - Маркарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути