пʼятниця, 30 жовтня 2020 13:23

В Мін'юсті хочуть створити антикорупційний орган для суддів

В Мін'юсті хочуть створити антикорупційний орган для суддів
Денис Малюска. Фото:facebook.com/profile.php?id=100011121947008

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні можна створити антикорупційний орган для суддів. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Знову ж таки залежатиме від змін, які будуть запропоновані законопроєктом президентським. Але це, власне, те, що випливає з рішення КСУ. Рішення КСУ полягає в тому, що виконавча влада не має впливати на судову. Значить, хтось має ж цю функцію виконувати. Відповідно, це має бути, очевидно, якийсь аналог НАЗК", – сказав міністр.

Міністр юстиції назвав мотивацію Конституційного суду "сумнівною".

"Але, тим не менш, є рішення суду. Поки воно не анульоване, не скасоване, варіант врегулювання цієї ситуації належним чином – це якраз створення такого органу", – розповів урядовець.

У вівторок стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють Реєстр електронних декларацій. Вчора через це президент Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО, де йшлося про загрози національній безпеці.

Зараз ви читаєте новину «В Мін'юсті хочуть створити антикорупційний орган для суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути