середа, 03 вересня 2008 17:27

В коаліції з ПР Тимошенко не треба буде електорат

Директор Київського Інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко вважає, що у разі проведення дострокових парламентських виборів "Наша Україна" матиме "мізерні" шанси.

Таку думку Бондаренко висловив, коментуючи останні події в парламенті, а також позиції Президента України Віктора Ющенка та прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко.

"У разі дострокових парламентських виборів шанси "Нашої України" - як показують соціологічні дослідження – мізерні", - зокрема зазначив він. Водночас, за словами політолога, "Наша Україна" може увійти в якийсь інший блок, і це їй можливо додасть пару відсотків. "Гадаю, вона здобуде не більше десяти відсотків", - підсумував Бондаренко.

Проте, політолог все-таки вважає, що в українських політиків "вистачить здорового глузду", аби відновити старий формат коаліції, повернутися до Status Quo станом на перше вересня цього року.

"Гадаю, що Тимошенко вже достатньо вказала Ющенкові на його місце в системі української політики, вказала на можливості нової коаліції. Як на мене, вихід може бути один – Тимошенко домагається відставки (глави Секретаріату Президента) Віктора Балоги, домагається нормалізації стосунків з Ющенком і країна починає жити, працюючи нормально над соціально-економічними проблемами".

Тобто, прогнозує політолог, спочатку будуть спроби для нормалізації стосунків, а якщо це не вдасться, тоді вже політики перейдуть до "крайнього варіанта".

Говорячи про можливість нового формату парламентської коаліції - між БЮТ та Партією регіонів - Бондаренко зазначив: "Якщо Тимошенко погодиться на формальну коаліцію з Партією регіонів, їй буде дуже важко якимось чином пояснити своєму електоратові, чому вона пішла на цей крок". Водночас, за його словами, Президент не враховує одного нюансу: "Якщо Тимошенко піде на широку коаліцію, то електорат їй буде просто не потрібен і пояснювати їй нікому нічого не доведеться. Тому 370 голосів, яку будуть у її активі, тобто в нової коаліції, дозволять міняти, переформатовувати владу в країні, тобто буде собі така директорія зразка 1793 року у Франції", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В коаліції з ПР Тимошенко не треба буде електорат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути