середа, 01 вересня 2010 20:25

У Китаї Янукович домовлятиметься про потужні інвестиції

У Китаї Янукович домовлятиметься про потужні інвестиції

З 1 по 5 вересня 2010 року президент України Віктор Янукович здійснить державний візит до Китаю та офіційний візит до Спеціального адміністративного району КНР Сянган (Гонконг).

Візит відбувається на запрошення голови КНР Ху Цзіньтао.

2-3 вересня президент перебуватиме у Пекіні, де проведе переговори з головою КНР Ху Цзіньтао, головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників КНР У Банго та прем"єром Державної ради КНР Вень Цзябао.

Глава держави також виступить на українсько-китайському бізнес-форумі, участь у якому братимуть провідні представники ділових кіл України та Китаю.

Крім цього, передбачається урочиста церемонія передачі президентом України Національній бібліотеці Китаю факсимільної копії Пересопницького Євангелія.

4 вересня Янукович відвідає Спеціальний адміністративний район КНР (САР) Сянган (Гонконг), а 5 вересня - місто Шанхай. В ході офіційного візиту передбачено проведення переговорів з главою Спеціального адміністративного району КНР Сянган Дональдом Цангом.

Крім цього, глава держави візьме участь у бізнес-ланчі з провідними підприємцями Гонконгу, ознайомиться з гонконгським портовим господарством, включаючи контейнерні термінали, а також відвідає Гонконгівську біржу.

Під час перебування у Шанхаї президент відвідає Міжнародну виставку "Експо-2010", а також Науково-дослідницький та конструкторський центр компанії "Хуавей", де проведе зустріч з керівництвом компанії.

Також планується укладення низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співробітництва та реалізацію конкретних проектів, зокрема: дорожня карта на 2010–2012 роки; програми українсько-китайського співробітництва в галузі дослідження і використання космічного простору на 2011–2015 роки; угоди про взаємне скасування віз та інші.

У ході візиту планується досягнення домовленостей щодо залучення потужних інвестиційних і технологічних можливостей Китаю та його адміністративних одиниць для забезпечення модернізації української економіки.

Також планується досягнення низки домовленостей у політичній та гуманітарній сферах, зокрема, щодо підготовки Договору про стратегічне партнерство між Україною та Китаєм, активізації двосторонніх контактів на вищому рівні, пожвавлення освітніх обмінів тощо.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Китаї Янукович домовлятиметься про потужні інвестиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути