вівторок, 17 січня 2012 13:46

В Європі вже немає ілюзій щодо режиму Януковича - Євгенія Тимошенко

В Європі вже немає ілюзій щодо режиму Януковича - Євгенія Тимошенко

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія вважає, що проти української влади Європа повинна застосувати санкції.

"Ми говоримо всім європейцям про те, що Янукович і його команда не розуміють дипломатичної мови, не бачать сигналів, не чують заяв, які робить демократична Європа і світове співтовариство. Єдине, що залишається - застосування санкцій та обмеження корупційної діяльності нинішнього режиму. А корупція абсолютно очевидна", - сказала вона в інтерв'ю видання "Главное".

Євгенія Тимошенко зазначила, що в Європі вони отримали серйозну підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко про стан матері: це дежавю того, що було 10 років тому

"Ми такої (підтримки) навіть не очікували. Але і владний режим в Україні, думаю, теж цього не очікував. Зараз, мені здається, тиск міжнародного співтовариства буде наростати, оскільки жодні прийняті в Європі та світі дипломатичні сигнали і натяки не були почуті владою в Україну. Провал саміту і не підписана угода про асоціацію - це найяскравіший знак того, що ані уряд, ані адміністрація Януковича не хоче йти на компроміси, прийняті в демократичному суспільстві, і наближатися до європейських стандартів. Це очевидно", - підкреслила дочка екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко і надалі займатиметься бізнесом в Україні: на неї поки не тиснуть

Вона переконана: "І тому тиск буде наростати. І стане незворотнім".

"Ще півроку тому в Європі сподівалися, думали, що у нас в Україні є стандарти демократії, поділ державної та судової гілок влади. Зараз вони розуміють, що цього в Україні немає, і ситуація тільки погіршується. Зараз вони бачать, що існує певний менталітет у людей влади, які влаштовують такі репресії щодо опозиції. І це менталітет - не європейський. Євростандарти цієї української влади не потрібні, але вони потрібні звичайним людям", - додала дочка екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко підтримала втечу батька до Чехії

Вона зазначила, що в Європі вже бачать, що відбувається в українській судовій системі, і там "вже не мають ілюзій і починають дивитися на ситуацію трохи по-іншому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко: Я не хочу займатись політикою

"Дуже не хочеться опинитися серед авторитарних або диктаторських режимів, але я думаю, міжнародна спільнота цього не допустить. Тому що Україна має належати Європі: мати європейську долю і розвиватися як цивілізована європейська країна. У нас все для цього є...", - підсумувала Євгенія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «В Європі вже немає ілюзій щодо режиму Януковича - Євгенія Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути